Czosnek ciecierzyca i zielenina
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Czosnek ciecierzyca i zielenina może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 14g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bulion warzywny, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Czosnek Stir-Fried Snow Groszek & Groch Zielony, Ciecierzyca Sundal, oraz Orzo z ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodać olej i zmiażdżony czosnek.
Czosnek podsmażyć na oleju 2 minuty, następnie dodać zieleninę. Warzywa obrócić i więdnąć w oleju czosnkowym i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj 1 szklankę bulionu warzywnego na patelnię. Doprowadzić bulion do wrzenia. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień, aby gotować na wolnym ogniu i gotować warzywa 7 lub 8 minut w bulionie. Odkryj patelnię.
Dodać ciecierzycę na patelnię i połączyć z duszoną zieleniną. Wyreguluj sól i pieprz i podawaj.