Czerniona Tilapia Z Miękką Polentą

Czerniona Tilapia Z Miękką Polentą
Czerniona Tilapia z miękką polentą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 243 kalorie, 42g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20 i kosztuje $3.82 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka soku z cytryny, olej canolan, polenta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tilapia Poczerniała, Tilapia Poczerniała, oraz Blackened Tilapia Po ' Boy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Happy Friday Divas!Sprawa wygląda tak. Powinniśmy jeść więcej ryb.Nie tylko więcej ryb, ale ryby, które są zrównoważone, o niskiej zawartości rtęci, w tej gospodarce, niedrogie i o tak, smaczne.Whew!Czy ktoś jeszcze jest przytłoczony wszystkimi wymaganiami? Dokonywanie dobrych wyborów żywieniowych może być jak poruszanie się po polu minowym bez utraty kończyny (czy widziałeś reklamy i czytałeś o nowej diecie Taco Bell Drive-Thru?!). Jedną z najłatwiej dostępnych ryb w supermarkecie jest Tilapia hodowana na farmie. Jest smaczny, łatwy do gotowania i niedrogi. Ale czy spełnia powyższe wytyczne?Przeprowadziłem badania i chociaż są gwiazdki, które omówię, odpowiedź brzmi "tak". Seafood Watch ocenia tilapię hodowaną na farmie jako "najlepszy" wybór, gdy jest hodowana w Stanach Zjednoczonych. Jest bogaty w białko i doskonałe źródło fosforu, niacyny, selenu, witaminy B12 i dobrego źródła potasu. Jest również wyjątkowo przyjazny dla budżetu, co jest ważne. Jednak w przeciwieństwie do reklamowanego łososia, hodowana w gospodarstwie tilapia nie jest doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3. Ale to nie jest wina biednej tilapii-raczej jest to spowodowane pokarmem na bazie kukurydzy, który żywi się większość hodowanych w gospodarstwie ryb (to ten sam powód, dla którego nasze zapasy mięsa są tak niezdrowe). Jesteś tym, co jesz, a dotyczy to ryb tak samo jak ludzi. Dzikie ryby jedzą dietę bogatą w algi, dlatego zawierają tak wiele omega-3, które następnie spływają do nas łańcuchem pokarmowym (nawiasem mówiąc, to samo dotyczy mięsa karmionego trawą). Można to skorygować poprzez reformę naszych praktyk rolniczych, aby karmić ryby dietą bogatą w kwasy omega-3. to takie proste. Ale kiedy wziąć pod uwagę wszystkie wybory tam i wstrząsnąć nim, wierzę, że tilapia może być częścią zdrowej, zróżnicowanej diety. Upewnij się, że zbierasz garść orzechów włoskich, aby uzyskać dzienną dawkę omega-3 z innego źródła.Oto szybki przepis, który od czasu do czasu przygotowuję. Chociaż zrobiłem to z tilapią, byłoby świetnie z sumami lub Lucjanem. Podaję poczerniałą rybę na szybkiej, miękkiej polencie. Wystarczy sparować ten posiłek z warzywami i wszystko gotowe (polecam moje brokuły pieczone z czosnkiem i parmezanem Reggiano). Również, nie zapomnij, aby kliknąć Kliknij Kliknij na mój blog krajowych Divas! W połączeniu z Blog Away Hunger przekazuję 100% moich styczniowych dochodów z reklam na działania Światowego Programu Żywnościowego na rzecz pomocy ofiarom katastrof na Haiti. Przejrzyj więc moje archiwa - im więcej przeglądasz, tym więcej pieniędzy zostanie przekazanych. Czerniona Tilapia z miękką polentą
Składniki, których będziesz potrzebować
Dzikie RybyDzikie Ryby
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
SumSum
PolentaPolenta
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
SnapperSnapper
TilapiaTilapia
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2
Obsługuje 2 osoby
3
Czas gotowania: 20 minut Składniki2 filety z tilapii2 łyżki przyprawy Cajun2 łyżki oleju z pestek winogron lub rzepaku 1/2 cytryny, soku1 szklanka polenty (lub kaszy) gotowanej w opakowaniu instrukcje2 łyżeczki świeżego tymesaltu i pieprzu
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
TilapiaTilapia
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
4
Aby zrobić miękką polentę, ugotuj polentę na opakowaniu (należy gotować szybko - około 10-15 minut). Wymieszać ze świeżym tymiankiem i doprawić do smaku solą i pepper.To zrobić tilapię, dokładnie pokryć obie strony każdego fileta przyprawą Cajun.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
PolentaPolenta
TilapiaTilapia
5
Rozgrzać olej z pestek winogron lub olej rzepakowy w patelni saute na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj tilapię i zmniejsz ciepło do medium. Gotować przez jedną do dwóch minut, a następnie odwrócić. Kontynuuj gotowanie ,aż gotowane przez (tylko kilka minut w zależności od grubości).
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
7
Usunąć z heat.To talerz, łyżka trochę miękkiej polenty na talerzu. Wierzch z kawałkiem ryby i zakończyć świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Smacznego!Źródło składników: tilapia, przyprawa Cajun, organiczny tymianek i polenta z Całej żywności
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
PolentaPolenta
TilapiaTilapia
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćTwardy
Gotowe W20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia21
Magazyn