Czekoladowy Bananowy Tort Urodzinowy Z Klonem Glazurowanymi Orzechami Włoskimi

Czekoladowy Bananowy Tort Urodzinowy Z Klonem Glazurowanymi Orzechami Włoskimi
Czekoladowy bananowy tort urodzinowy z klonem glazurowanymi orzechami włoskimi to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 7 i kosztuje $3.73 za porcję. Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 11g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ml mleka, g kakao w proszku, soda oczyszczona i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Urodziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowo-bananowe z orzechami włoskimi, Klon Cayenne Glazurowane Orzechy Włoskie, oraz Klon-szkliwiony Squash i fasolka szparagowa z orzechami włoskimi.

Składniki

11 funt cukinii,1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków11 funt cukinii,1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym5326 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitłuczone dojrzałe banany (około 5 średnich bananów)tłuczone dojrzałe banany (około 5 średnich bananów)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKakao w proszku niesłodzone 50gKakao w proszku niesłodzone 50g6(zima)90 ml roztopionego oleju kokosowego lub ghee90 ml roztopionego oleju kokosowego lub ghee596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki60 ml czystego syropu klonowego60 ml czystego syropu klonowego2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki250 ml czystego syropu klonowego250 ml czystego syropu klonowego6(zima)90 ml czystego syropu klonowego90 ml czystego syropu klonowego596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki60 ml mleka (orzechy, nasiona, ryż, Koza,...)60 ml mleka (orzechy, nasiona, ryż, Koza,...)2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki300 ml mleka (orzechy, nasiona, ryż, Koza,...)300 ml mleka (orzechy, nasiona, ryż, Koza,...)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku1szczyptaszczypta soli morskiejszczypta soli morskiej4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki280 g lekkiej mąki orkiszowej (lub mąki)280 g lekkiej mąki orkiszowej (lub mąki)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki250 ml mleka?200 g wysokiej jakości ekstra gorzka czekolada (użyłam 85%) ?1 fasola waniliowa, zeskrobana250 ml mleka?200 g wysokiej jakości ekstra gorzka czekolada (użyłam 85%) ?1 fasola waniliowa, zeskrobana11 funt cukinii,ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki100 g orzechów włoskich, posiekanych (opcjonalnie)100 g orzechów włoskich, posiekanych (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia12
Magazyn