Czekoladowe flapjacks
Przepis czekoladowe flapjacks mogą być wykonane w około 1 godzinę i 15 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje 33 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 127 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 36 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladę, czysty miód, ilość miód crunch granola, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako śniadanie. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 3%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Czekoladowe Karmelowe Flapjacks, Czekoladowo-karmelowe flapjacks, oraz Czekoladowo-bananowe Flapjacks.
Instrukcje
Najpierw zrób miód crunch granola z migdałami i morelami ( patrz "dobrze idzie"). Do tego przepisu będziesz potrzebował połowy granoli.
Piekarnik rozgrzać do 190C / 170C fan / gas 5 i wyłożyć blachę do pieczenia (15 x 20cm lub kwadrat 18cm) z pergaminem do pieczenia. Masło i miód rozpuścić na dużej patelni. Wymieszaj kawałki granoli i czekolady, upewniając się, że wszystkie są dobrze pokryte.
Włóż mieszankę flapjack do puszki i mocno dociśnij (masher do ziemniaków jest dobrym narzędziem do użycia). Przykryć folią lub więcej pieczenia pergamin, a następnie piec przez 25-30 minut. Pozostawić do wystygnięcia w puszce, następnie skropić roztopioną czekoladę. Po ustawieniu pokroić na 8 porcji. Może być przechowywany w hermetycznym pojemniku przez 3 dni.