Czekoladowe dzbanki jogurtowe de Creme z kandyzowaną skórką pomarańczową
Need a deser bezglutenowy? Czekoladowe dzbanki jogurtowe de Creme z kandyzowaną skórką pomarańczową mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, Kandyzowana Skórka Pomarańczowa Pokryta Czekoladą, oraz Chleb gazowany z ciemną czekoladą i kandyzowaną skórką pomarańczową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
W rondlu 2-quart rozgrzać chipsy czekoladowe i mleko skondensowane na średnim ogniu około 5 minut lub do momentu rozpuszczenia się chipsów czekoladowych, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Ubić w jogurcie i jajkach na gładką masę.
Podzielić mieszaninę między 10 kubków kremu.
Umieścić filiżanki w dużej patelni żaroodpornej; ostrożnie wlać ciepłą wodę, aż poziom wody spadnie w połowie wysokości filiżanek.
Piec około 30 minut lub tylko do początku ustawić.
Wyjąć z piekarnika i łaźni wodnej. Fajne 30 minut.
Tymczasem, wypełnić 2-quart rondel z 2 cali wody; ciepła do wrzenia.
Umieścić paski skórki pomarańczowej we wrzącej wodzie na 1 minutę; natychmiast wyjąć i umieścić w misce wypełnionej lodowatą wodą.
Odstawić 1 minutę; spuścić.
W 8-calowej patelni, ciepła 1 szklanka wody i 1/2 szklanka cukru do gotowania na wolnym ogniu.
Dodaj paski skórki pomarańczowej i gotuj na wolnym ogniu (nie gotuj), aż biała część skórki będzie przezroczysta, około 20 minut.
Odcedzić; umieścić na pergaminie wyłożonym papierem do wyschnięcia, około 1 godziny.
Zwiń paski w 1 łyżkę cukru i natychmiast zwiń w ciasne loki.
Przykryć i schłodzić wszelkie pozostałe garnki de creme.