Czekolada Berry Angel Torte
Przepis czekolada Berry Angel Torte można zrobić w około 25 minut. Za $1.13 za porcję, dostajesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 8G tłuszczu i w sumie 196 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, bitą polewę kartonową, ekstrakt z rumu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tort Czekoladowo-Malinowy Angel Food, Blueberry Angel Torte, oraz Tiramisu Angel Torte.
Instrukcje
W rondelku wymieszaj 1 łyżkę cukru, skrobi kukurydzianej i malin. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Super. Odcedź i wyrzuć nasiona; odłóż sos malinowy na bok.
W misce ubij śmietanę, brązowy cukier i pozostały cukier. Dodaj czekoladę i ekstrakt. Złóż 2 szklanki ubitej polewy.
Podziel ciasto anioła na trzy poziome warstwy.
Umieść dolną warstwę na talerzu do serwowania; posmaruj połową mieszanki czekoladowej. Powtórz warstwy. Na wierzch z pozostałym ciastem.
Rozłóż pozostałą bitą polewę na wierzchu i bokach ciasta.
Skrop 1/4 szklanki sosu malinowego na ciasto. Przykryj i wstaw do lodówki do podania.
Podawać z pozostałym sosem malinowym.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Torte. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "