Czarny łosoś i ryż
Czerniejący łosoś i ryż to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cytryny, pieprz cayenne, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czarny łosoś z ananasem Salsan i ryżem kokosowym, Poczernione Tacos z łososia z zakazanym ryżem i Guacamolem z Mango, oraz Czarny Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 F. ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Tymczasem, w płytkiej misce, połączyć paprykę, cayenne, tymianek, czosnek w proszku, i 1/2 łyżeczki soli. W rondlu, na średnim ogniu, roztopić 2 1/2 łyżki masła i dodać sok z cytryny.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu. Pracując z 1 filetem z łososia na raz, zanurz górę i dół najpierw w maśle cytrynowym, a następnie w przyprawach. Gotować łososia do sczernienia, 2 minut na stronie.
Przełożyć do piekarnika na 8 minut. Kukurydzę, natkę pietruszki oraz pozostałą sól i masło wymieszać z ryżem.
Łososia i ryż przełożyć na poszczególne talerze i podawać z cytryną.