Czarny Tuńczyk Z Salsą Z Pomarańczy

Czarny Tuńczyk Z Salsą Z Pomarańczy
Czerniejący Tuńczyk z Salsanem z pomarańczy to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 267 kalorii, 40g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 6,13 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, skórkę pomarańczową, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Czarny Tuńczyk z salsą Mango, Kalafior Ze Skórką Pomarańczową, oraz Czerniejące krewetki z salsą granatowo-pomarańczową.

Instrukcje

1
Połączyć pierwsze 9 składników w małej misce; wrzucić delikatnie. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Posyp przyprawę czerniejącą po obu stronach ryby, mocno naciskając, aby przyprawa przylegała.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
RybyRyby
3
Rozgrzać olej w żeliwnej patelni o dużej wytrzymałości na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj rybę i gotuj 4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie średnio rzadka lub pożądany stopień doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn