Cytrynowy Orzech Laskowy Tiramisu

Cytrynowy Orzech Laskowy Tiramisu
Cytrynowy orzech laskowy Tiramisu wymaga ok. 6 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 843 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 121 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sok z cytryny, cukier, lekko i skórki orzechy laskowe, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Cytrynowy Orzech Laskowy Tiramisu, Orzechowe ciasteczka Tiramisu od barista Prima Coffeehouse®, oraz Cytrynowe Tiramisù dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu połącz sok z cytryny, wodę i cukier na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw syrop do ostygnięcia.;
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Śmietanę ubić w dużej misce, aż będzie gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodaj cynamon i 2 łyżki cukru i nadal ubijaj, aż śmietana będzie miękka. W innej misce, śmietanę razem pozostały cukier i ser mascarpone przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
1/4 kremu wymieszać z mascarpone. Za pomocą gumowej szpatułki złóż pozostałą bitą śmietanę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
MascarponeMascarpone
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
W małej płytkiej misce umieścić Likier z orzechów laskowych. Dip 16 z ciasteczek ladyfinger w Likier z orzechów laskowych i linii dolnej 13 przez 9 przez 2-calowe danie lub inne dekoracyjne danie do serwowania. Łyżka pozostałego likieru orzechowego nad zanurzonymi ciasteczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
1/3 masy mascarpone rozprowadzić na ciastkach. Top z 1/3 orzechów laskowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Umieścić syrop cytrynowy w małej płytkiej misce. Zanurz 16 ciasteczek ladyfinger w syropie i umieść na wierzchu orzechów laskowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietanąKupiłem 2 Puszki W Sklepie Z Bitą śmietaną
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
1/3 masy mascarpone rozprowadzić na ciastkach. Wierzch z 1/3 orzechów laskowych. Pozostałe ciasteczka zanurz w pozostałym syropie i umieść na wierzchu. Łyżka pozostałego syropu nad zanurzonymi ciasteczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
9
Posmarować pozostałym mascarpone, a na wierzch pozostałe orzechy laskowe i skórkę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
MascarponeMascarpone
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub najlepiej przez noc.
11
Wyjąć tiramisu z lodówki na 1 godzinę przed podaniem.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn