Cytrynowy Orzech Laskowy Tiramisu
Cytrynowy orzech laskowy Tiramisu wymaga ok. 6 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 843 kalorie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 121 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sok z cytryny, cukier, lekko i skórki orzechy laskowe, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Cytrynowy Orzech Laskowy Tiramisu, Orzechowe ciasteczka Tiramisu od barista Prima Coffeehouse®, oraz Cytrynowe Tiramisù dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz sok z cytryny, wodę i cukier na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw syrop do ostygnięcia.;
Śmietanę ubić w dużej misce, aż będzie gęsta.
Dodaj cynamon i 2 łyżki cukru i nadal ubijaj, aż śmietana będzie miękka. W innej misce, śmietanę razem pozostały cukier i ser mascarpone przez 30 sekund.
1/4 kremu wymieszać z mascarpone. Za pomocą gumowej szpatułki złóż pozostałą bitą śmietanę. Odstawić.
W małej płytkiej misce umieścić Likier z orzechów laskowych. Dip 16 z ciasteczek ladyfinger w Likier z orzechów laskowych i linii dolnej 13 przez 9 przez 2-calowe danie lub inne dekoracyjne danie do serwowania. Łyżka pozostałego likieru orzechowego nad zanurzonymi ciasteczkami.
1/3 masy mascarpone rozprowadzić na ciastkach. Top z 1/3 orzechów laskowych.
Umieścić syrop cytrynowy w małej płytkiej misce. Zanurz 16 ciasteczek ladyfinger w syropie i umieść na wierzchu orzechów laskowych.
1/3 masy mascarpone rozprowadzić na ciastkach. Wierzch z 1/3 orzechów laskowych. Pozostałe ciasteczka zanurz w pozostałym syropie i umieść na wierzchu. Łyżka pozostałego syropu nad zanurzonymi ciasteczkami.
Posmarować pozostałym mascarpone, a na wierzch pozostałe orzechy laskowe i skórkę cytrynową.
Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub najlepiej przez noc.
Wyjąć tiramisu z lodówki na 1 godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.