Cytrusowy budyń z bitą śmietaną
Cytrusowy budyń z bitą śmietaną to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 174 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, ciężką śmietanę do ubijania, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Bita Śmietana O Zapachu Cytrusów, Cytrusowe ciasto z kwaśną bitą śmietaną, oraz Pieczone cytrusy z soloną wanilią bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki połączyć w małym rondlu; zmiażdżyć drewnianą łyżką. Wymieszaj sok z mandarynki, sok pomarańczowy, skrobię kukurydzianą i sól, dobrze mieszając. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Gotować 2 minuty lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać sokiem z cytryny i masłem.
Do miski wlać budyń; powierzchnię puddingu przykryć folią. Wyluzuj.
Umieścić śmietanę w misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania sztywnych szczytów. Połowę śmietany zagnieść na budyń. Łyżka 1/2 szklanki budyniu do każdej z 4 misek deserowych lub szklanek; top każdej porcji z 1 łyżką bitej śmietany.