Cytrusowo-Marynowane Żeberka Wieprzowe Pieczone
Marynowane cytrusami pieczenie żeberek wieprzowych wymaga ok. 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 207 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis z jedzenia i wina wymaga skórki pomarańczowej, nasion kopru włoskiego, liści laurowych oraz soli i pieprzu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kotlety Wieprzowe Kubańskie Marynowane W Cytrusach, Polędwiczki wieprzowe z grilla marynowane w cytrusach i soi, oraz Chipotle Cytrusowe Marynowane Polędwiczki Wieprzowe.
Instrukcje
Używając noża do parowania, zrób trzy szczeliny o głębokości 1 cala na tłustej stronie każdego pieczonego żebra wieprzowego najbliżej kości. Ząbki czosnku wymieszać z całymi goździkami i wepchnąć do szczelin.
W naczyniu do pieczenia połącz skórki i soki z cytryny i pomarańczy z liśćmi laurowymi, gałązkami rozmarynu, nasionami kopru włoskiego, jagodami jałowca i 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać wieprzowinę i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc, obracając od czasu do czasu. Doprowadzić pieczenie żeber wieprzowych do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Zeskrobać marynatę i obficie doprawić wieprzowinę solą i pieprzem. W bardzo dużej patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodaj wieprzowinę i brązowy na umiarkowanym ogniu, obracając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Przekładamy pieczenie żeberek wieprzowych na dużą patelnię. Piecz przez około 1 godzinę i 20 minut, obracając patelnię raz lub dwa razy, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego w najgrubszą część mięsa rejestruje 14
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić na 20 minut.
Wieprzowinę między żebrami pokroić na 10 kotletów.
Przełożyć na talerze, udekorować prażonymi jabłkami i gruszkami i podawać.