Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj warzywnego Curry. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś mieloną kurkumę, sól koszerną, cebulę w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszane warzywa, można śledzić to danie główne z Deser Z Pumpkin Pie jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 25 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Południowoindyjskie curry warzywne z liśćmi Curry, Curry warzywne, oraz Czerwone Curry Warzywne dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Poke kilka otworów w worku z mrożonymi warzywami i kuchenka mikrofalowa na wysoki przez 2 do 3 minut lub do rozmrożenia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
2
W średniej misce wymieszać jogurt i skrobię kukurydzianą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski Cukierków
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Rozgrzać olej w 10-calowej, niereaktywnej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodaj nasiona kminku, nasiona kopru włoskiego i nasiona gorczycy, przykryj patelnię ekranem rozpryskowym i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną pękać. Gdy zaczną pop, włączyć ogień w dół do średniej, i dodać kurkumę, cebula w proszku, kolendra, cynamon, czosnek, i chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
Bułka Tarta, Kilka Garści
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Jak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Kurkuma
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Saute aż czosnek zamienia złoty kolor brązowy, około 3 do 5 protokół. Delikatnie dodać warzywa, cukier, sól i pieprz, w razie potrzeby, i gotować przez 3 do 5 minut, lub aż warzywa są podgrzewane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pomarańcza, Skórka
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Wyjąć warzywa z ognia, wlać do miski z mieszaniną jogurtu i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Skeleton Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.