Curry Peanut Spread (Thai Satay Sauce)

Curry Peanut Spread (Thai Satay Sauce)
Curry Peanut Spread (Thai Satay Sauce) może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. To danie główne ma 492 kalorie, 14g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka tajskiej pasty curry, naturalne masło orzechowe, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Thai Satay z sosem orzechowym, Thai Chicken Satay z sosem orzechowym, oraz Satay wołowy z tajskim sosem kokosowo-orzechowym.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki w średniej, odpornej na kuchenkę mikrofalową misce do mieszania; ubić je wszystkie razem, aż będą dobrze wymieszane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Podgrzać mieszaninę w wysokiej temperaturze przez jedną minutę. Sprawdzić, czy mleko kokosowe w proszku się rozpuściło. Spread powinien być dość gładki. Jeśli nadal jest zbyt ziarnisty, dodaj 2 łyżeczki wody i mikrofaluj ją jeszcze jedną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe W ProszkuMleko Kokosowe W Proszku
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
3
Prawidłowe Przyprawianie w razie potrzeby. W razie potrzeby dostosuj konsystencję ciepłą wodą. Spread można przechowywać w szczelnym słoiku w lodówce przez 2 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Tanian et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
#65 Wine Spectator Top 100 of 2019przyjemny Dla tłumu Chenin Blanc na każdą okazję, ta bujna butelkowanie zapewnia nuty wiciokrzewu i cytrusów, które są zrównoważone przez jasną, bezszwową kwasowość.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn