Curry Peanut Spread (Thai Satay Sauce)
Curry Peanut Spread (Thai Satay Sauce) może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. To danie główne ma 492 kalorie, 14g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka tajskiej pasty curry, naturalne masło orzechowe, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Thai Satay z sosem orzechowym, Thai Chicken Satay z sosem orzechowym, oraz Satay wołowy z tajskim sosem kokosowo-orzechowym.
Instrukcje
Umieść wszystkie składniki w średniej, odpornej na kuchenkę mikrofalową misce do mieszania; ubić je wszystkie razem, aż będą dobrze wymieszane.
Podgrzać mieszaninę w wysokiej temperaturze przez jedną minutę. Sprawdzić, czy mleko kokosowe w proszku się rozpuściło. Spread powinien być dość gładki. Jeśli nadal jest zbyt ziarnisty, dodaj 2 łyżeczki wody i mikrofaluj ją jeszcze jedną minutę.
Prawidłowe Przyprawianie w razie potrzeby. W razie potrzeby dostosuj konsystencję ciepłą wodą. Spread można przechowywać w szczelnym słoiku w lodówce przez 2 tygodnie.