Curry gulasz z jagnięciny i soczewicy
Curry gulasz z jagnięciny i soczewicy wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 275 kalorii, 26g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne dla Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka mielonego pieprzu, oliwy z oliwek, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Curry gulasz z jagnięciny i soczewicy, Curry gulasz z soczewicy i ciecierzycy, oraz Gulasz Z Soczewicy I Ziemniaków Curry.
Instrukcje
Trim tłuszczu z jagnięciny, i pokroić w 1-calowe kostki. Odstaw jagnięcinę na bok.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj cebulę, seler, i czosnek; smażyć 2 protokół.
Dodać jagnięcinę; smażyć 5 minut lub aż zbrązowieje.
Dodaj curry, kminek i pieprz; dobrze wymieszać, aby płaszcz.
Dodać bulion, soczewicę i pomidory; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj zielenie i marchew; dusić 10 minut lub aż jagnięcina będzie miękka.
Zdjąć z ognia; wymieszać posiekaną kolendrę.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Uwaga: waga zakupu jagnięciny wynosi od 1 1/3 do 1 1/2 funtów do 1 funta, przycięte.