Cukinia e Pomodori Gratinati (zapiekanka z cukinii i pomidorów)
Cukinia e Pomodori Gratinati (cukinia i zapiekanka z pomidorów) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 14 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Mieszanka bazylii, oliwy z oliwek, sera mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 76 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Cukinia e Pomodori Gratinati (zapiekanka z cukinii i pomidorów), Zapiekanka Z Cukinii I Pomidorów, oraz Zapiekanka Pomidorowo-Cukiniowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Przesuń stojak piekarnika do górnej trzeciej części piekarnika.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, i rozprowadzić plastry cukinii na patelni w jednej warstwie. Jeśli nie pasują, gotuj je partiami.
Posypać kawałki czosnku na cukinię, i gotować, aż cukinia są złote brązowe po obu stronach, o 8 minut na stronie.
Ułóż plasterki cukinii w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x12 cali, na przemian z plasterkami sera mozzarella i pomidora, tak aby plasterki nakładały się na siebie w schludnym rzędzie.
Posypać parmezanem i bazylią, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser topi się i brązowieje, a naczynie bulgocze, o 30 protokół.