Cukierki ziemniaczane Gram
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Cukierki ziemniaczane grama mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 32. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 14 fanów. Mieszanka cukru cukierników, ziemniaki, masło orzechowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Gram ' s Clam Dip, Gram ' s Chicken Pot Pie, oraz Miętowe Cukierki Ziemniaczane.
Instrukcje
Na małej patelni z sosem ułożyć kostki ziemniaczane i zalać osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu do miękkości, o 15 protokół.
Mash ziemniaki w dużej misce, aż będzie gładka.
Wymieszać 1 szklankę cukru cukierniczego z puree ziemniaczanym; dobrze wymieszać. Stopniowo mieszaj pozostały cukier i mleko cukierników, aby utworzyć twarde ciasto. Włącz zielone barwniki spożywcze w tym momencie, jeśli używasz.
Posypać powierzchnię roboczą cukrem cukierniczym i rozwałkować ciasto na prostokąt o wymiarach 8x12 cali o grubości około 1/2 cala.
Masło orzechowe rozprowadzić równomiernie na cieście.
Ciasno rozwałkuj ciasto na kłodę, w kształcie galaretki, zaczynając od szerokiego końca.
Zawiń Zaloguj się w folię i schłodzić w lodówce, aż cukierki ustawia się, około 1 godziny.
Pokroić w plastry 1/4 cala.