Consommé Célestine

Consommé Célestine
Consommé Célestine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 200 kalorii, 16G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liścia laurowego, łodygi selera, marchewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Rice Consomme, Beet Consommé, oraz Groch Consommé z miętą.

Instrukcje

1
W przypadku zapasów: za pomocą tasaka lub nożyczek kuchennych podziel tuszę na kilka mniejszych kawałków, aby zmieściły się w równej warstwie na dnie dużego garnka lub holenderskiego piekarnika; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
CleaverCleaver
2
Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać kawałki tuszy i gotować, obracając od czasu do czasu, aż lekko rumiane na całym, o 8 protokół.
4
Dodaj pozostałe składniki i wymieszać, aby połączyć, skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna garnka z drewnianą łyżką. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie pozwól, aby zapas się zagotował).Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i nadal gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu odtłuszczając wszelkie szumowiny z powierzchni kolby za pomocą dużej łyżki. Gotować, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać czas na wolnym ogniu, aż smaki się rozwinęły, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Usunąć i wyrzucić wszelkie duże kawałki tuszy. Ustaw sitko o drobnych oczkach na 2-kwartowym rondlu i przelej wywar przez sitko(powinieneś mieć około 6 filiżanek). Zawartość Sitka należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1
Mąkę, mleko, jajko i sól umieścić w blenderze. Zmiksować z dużą prędkością, aż do połączenia, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać zioła i pulse połączyć. Przechowywać mieszaninę w blenderze z pokrywką i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub przez noc. (Jeśli ciasto się rozdzieli, zmiksuj je ponownie na kilka sekund tuż przed gotowaniem naleśników.) Dla consommé: za pomocą rąk, wymieszać kurczaka, białka, cebula, marchew, i seler w dużej misce, aż połączone. Przechowywać w lodówce, aż mieszanina jest bardzo zimna, co najmniej 30 minut. W międzyczasie związać pietruszkę, tymianek i liść laurowy razem z kawałkiem sznurka rzeźniczego; odstawić.Wymieszaj sok z cytryny i odmierzoną sól do mieszaniny białko–kurczak i przelej do dużego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
NaleśnikiNaleśniki
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wlać 6 szklanek schłodzonego wywaru i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
4
Umieść patelnię na średnim ogniu i mieszaj od czasu do czasu, aż powstanie miękka, szara masa ("tratwa") i wzniesie się na powierzchnię, około 25 minut. Płyn będzie bulgotał i pienił się wzdłuż krawędzi patelni. Natychmiast przestać mieszać mieszaninę.Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aby ciecz ledwo się gotowała, a po bokach tratwy pojawiają się tylko małe pęcherzyki. Używając łyżki, Utwórz 2-do 3-calowy otwór w środku tratwy i włóż do niego wiązkę ziół. Zachowaj mieszaninę na niskim wolnym ogniu, fastrygowanie tratwę o co 10 minut płynem z otworu centralnego, uważając, aby nie przeszkadzać tratwę, aż ciecz jest całkowicie jasne i smaki rozwinęły, o 30 minut. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać niskie gotowanie i utrzymać tratwę w stanie nienaruszonym. Tymczasem, cook the crêpes.To gotować naleśniki: stopić 1 kawałek masła w 10-calowej patelni nonstick lub 8-calowej patelni crêpe na średnim ogniu, aż do spienienia. Obróć masło wokół, aby pokryć dno patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wlać 1/4 szklanki ciasta i natychmiast zawirować i przechylić patelnię, aby utworzyć cienką, równą warstwę. (Jeśli ciasto ustawia się przed patelnia jest pokryta, zmniejszyć ciepło nieznacznie. Następny crêpe będzie lepszy.) Powrót patelni do ognia i gotować, aż crêpe jest ustawiona na brzegach i suche w środku, ale nie rumiane, o 1 do 2 protokół. Poluzuj krawędzie krepy gumową szpatułką. Przechyl patelnię, przesuwając połowę naleśnika z patelni i na łopatkę. Odwróć zarówno szpatułkę i crêpe na tak, że crêpe ląduje z powrotem na patelni i gotować, aż druga strona jest ustawiona, ale nie rumiane, o 20 sekund więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Przenieś na duży talerz. Powtórz z pozostałym masłem i cieście, układając gotowe naleśniki jeden na drugim, aż uzyskasz łącznie 6 naleśników. Pokrowiec z folią i zestawem aside.To wykończ i zmontuj consommé: ułóż sitko o drobnej siatce ze standardowym papierowym filtrem do kawy i ustaw je na dużej żaroodpornej misce.Unikając kawałków tratwy, ostrożnie kadzi płyn (consommé) do wyłożonego sitka i zatrzymać, gdy zbliżysz się do dna patelni. Upewnij się, że dno filtra nie stykało się z pojemnikiem w misce, lub że substancje stałe i smar uwięzione w filtrze zaciemnią Pojemnik. Odrzuć tratwę. Delikatnie osusz powierzchnię consommé czystym kawałkiem papieru pergaminowego lub filtrem do kawy, aby usunąć smar unoszący się na powierzchni. Smak i doprawić solą w razie potrzeby. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania.Tuż przed podaniem pokrój 2 naleśniki na paski o szerokości 1/8 cala (Pozostałe naleśniki zachowaj na inne użycie). Paski naleśników podzielić na 6-8 filiżanek do zupy. Top z consommé i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
NaleśnikiNaleśniki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
ChochlaChochla
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn