Consommé Célestine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 200 kalorii, 16G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liścia laurowego, łodygi selera, marchewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Rice Consomme, Beet Consommé, oraz Groch Consommé z miętą.
Instrukcje
1
W przypadku zapasów: za pomocą tasaka lub nożyczek kuchennych podziel tuszę na kilka mniejszych kawałków, aby zmieściły się w równej warstwie na dnie dużego garnka lub holenderskiego piekarnika; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
Porwane świeże Liście Pietruszki
Cleaver
2
Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać kawałki tuszy i gotować, obracając od czasu do czasu, aż lekko rumiane na całym, o 8 protokół.
4
Dodaj pozostałe składniki i wymieszać, aby połączyć, skrobanie wszelkie rumiane kawałki z dna garnka z drewnianą łyżką. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu (nie pozwól, aby zapas się zagotował).Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i nadal gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu odtłuszczając wszelkie szumowiny z powierzchni kolby za pomocą dużej łyżki. Gotować, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać czas na wolnym ogniu, aż smaki się rozwinęły, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Usunąć i wyrzucić wszelkie duże kawałki tuszy. Ustaw sitko o drobnych oczkach na 2-kwartowym rondlu i przelej wywar przez sitko(powinieneś mieć około 6 filiżanek). Zawartość Sitka należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
1
Mąkę, mleko, jajko i sól umieścić w blenderze. Zmiksować z dużą prędkością, aż do połączenia, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać zioła i pulse połączyć. Przechowywać mieszaninę w blenderze z pokrywką i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub przez noc. (Jeśli ciasto się rozdzieli, zmiksuj je ponownie na kilka sekund tuż przed gotowaniem naleśników.) Dla consommé: za pomocą rąk, wymieszać kurczaka, białka, cebula, marchew, i seler w dużej misce, aż połączone. Przechowywać w lodówce, aż mieszanina jest bardzo zimna, co najmniej 30 minut. W międzyczasie związać pietruszkę, tymianek i liść laurowy razem z kawałkiem sznurka rzeźniczego; odstawić.Wymieszaj sok z cytryny i odmierzoną sól do mieszaniny białko–kurczak i przelej do dużego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Naleśniki
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Wlać 6 szklanek schłodzonego wywaru i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
4
Umieść patelnię na średnim ogniu i mieszaj od czasu do czasu, aż powstanie miękka, szara masa ("tratwa") i wzniesie się na powierzchnię, około 25 minut. Płyn będzie bulgotał i pienił się wzdłuż krawędzi patelni. Natychmiast przestać mieszać mieszaninę.Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aby ciecz ledwo się gotowała, a po bokach tratwy pojawiają się tylko małe pęcherzyki. Używając łyżki, Utwórz 2-do 3-calowy otwór w środku tratwy i włóż do niego wiązkę ziół. Zachowaj mieszaninę na niskim wolnym ogniu, fastrygowanie tratwę o co 10 minut płynem z otworu centralnego, uważając, aby nie przeszkadzać tratwę, aż ciecz jest całkowicie jasne i smaki rozwinęły, o 30 minut. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać niskie gotowanie i utrzymać tratwę w stanie nienaruszonym. Tymczasem, cook the crêpes.To gotować naleśniki: stopić 1 kawałek masła w 10-calowej patelni nonstick lub 8-calowej patelni crêpe na średnim ogniu, aż do spienienia. Obróć masło wokół, aby pokryć dno patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Naleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wlać 1/4 szklanki ciasta i natychmiast zawirować i przechylić patelnię, aby utworzyć cienką, równą warstwę. (Jeśli ciasto ustawia się przed patelnia jest pokryta, zmniejszyć ciepło nieznacznie. Następny crêpe będzie lepszy.) Powrót patelni do ognia i gotować, aż crêpe jest ustawiona na brzegach i suche w środku, ale nie rumiane, o 1 do 2 protokół. Poluzuj krawędzie krepy gumową szpatułką. Przechyl patelnię, przesuwając połowę naleśnika z patelni i na łopatkę. Odwróć zarówno szpatułkę i crêpe na tak, że crêpe ląduje z powrotem na patelni i gotować, aż druga strona jest ustawiona, ale nie rumiane, o 20 sekund więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Przenieś na duży talerz. Powtórz z pozostałym masłem i cieście, układając gotowe naleśniki jeden na drugim, aż uzyskasz łącznie 6 naleśników. Pokrowiec z folią i zestawem aside.To wykończ i zmontuj consommé: ułóż sitko o drobnej siatce ze standardowym papierowym filtrem do kawy i ustaw je na dużej żaroodpornej misce.Unikając kawałków tratwy, ostrożnie kadzi płyn (consommé) do wyłożonego sitka i zatrzymać, gdy zbliżysz się do dna patelni. Upewnij się, że dno filtra nie stykało się z pojemnikiem w misce, lub że substancje stałe i smar uwięzione w filtrze zaciemnią Pojemnik. Odrzuć tratwę. Delikatnie osusz powierzchnię consommé czystym kawałkiem papieru pergaminowego lub filtrem do kawy, aby usunąć smar unoszący się na powierzchni. Smak i doprawić solą w razie potrzeby. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania.Tuż przed podaniem pokrój 2 naleśniki na paski o szerokości 1/8 cala (Pozostałe naleśniki zachowaj na inne użycie). Paski naleśników podzielić na 6-8 filiżanek do zupy. Top z consommé i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie