Arroz con Leche
Arroz con Leche może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 289 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 137 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona anyżu, odparowane mleko, skórkę z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Arroz Con Leche, Arroz con Leche, oraz Bananan Arroz Con Leche.
Instrukcje
Połącz 2 1/4 szklanki wody, ryżu i skórki z limonki w rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ryż będzie miękki.
Podczas gotowania ryżu, połączyć 1/2 szklanki wody, laskę cynamonu i anyż w innym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do niskiego wrzenia przez 3 minuty, a następnie wyjąć rondel z pieca. Odcedzić wodę smakową do miski i odstawić, odrzucając kawałki cynamonu i anyżu.
Po ugotowaniu ryżu przez 20 minut, ostrożnie wyjąć skórkę limonki łyżką szczelinową i na małym ogniu stopniowo mieszać odparowane mleko i mleko skondensowane do ryżu.
Wymieszać w wodzie o smaku cynamonu i anyżu, wanilii i soli.
W razie potrzeby dodać rodzynki. Nadal mieszać, aż mieszanina zgęstnieje, około 7 do 10 minut.
Jeśli budyń jest zbyt wodnisty po 10 minutach, podgrzać do średnio niskiej temperatury i ciągle mieszać. Gdy budyń osiągnie pożądaną konsystencję, wyjąć z ognia i wlać do poszczególnych potraw lub dużej miski. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.