Ciepły Dip z karczocha i bekonu może być tylko szczytem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 50g tłuszczu i w sumie 567 kalorii. Za 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do Super Bowl. Udaj się do sklepu i podnieś karczochy, czosnek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2004 osób próbowało i lubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Ciepły Dip z karczocha i boczku, Ciepły Dip Z Karczocha, oraz Ciepły Dip Z Jarmużu I Karczocha są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. w małej misce połącz chili w proszku i kminek.
Posyp wierzch pieczywa pita olejem i posyp mieszanką przypraw i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2
Sól
Olej Do Smażenia
3
Pokrój każdy chleb pita na 8 ćwiartek i ułóż w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Piec, aż będzie chrupiący i złoty, około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. posmaruj masłem 9-calową okrągłą ceramiczną patelnię do głębokiego naczynia lub 1-litrowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Forma Pie
Piekarnik
2
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj olej i boczek i gotuj, aż będą chrupiące, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Olej Do Smażenia
4
Usuń boczek i osusz na ręcznikach papierowych. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, pokrusz się na kawałki 1/2 cala. Odłóż na bok. Na tej samej patelni dodaj olej (w razie potrzeby), szalotkę, czosnek, karczochy, 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Gotuj na średnim ogniu, aż szalotki będą przezroczyste, a karczochy zaczną się brązowieć, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Karczoch
Szalotka
Czosnek
Boczek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
5
Przenieś warzywa do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
6
Dodaj ser mascarpone, śmietanę, majonez, sok z cytryny, 1/2 ugotowanych kawałków boczku i pozostałą 1 łyżeczkę soli. Puls do połączenia, ale nadal masywny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Kawałki Prawdziwego Boczku
Sok Z Cytryny
Majonez
Kwaśna śmietana
Sól
7
Umieść dip w przygotowanym naczyniu do pieczenia i posyp pozostałymi kawałkami boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego Boczku
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
8
Piec, aż się rozgrzeje (nie pozwól, aby dip się zagotował), 10 minut.
Antipasti można łączyć z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Larmandier-Bernier Latitude Extra Brut z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 55 dolarów za butelkę.
Larmandier-Bernier Latitude Extra Brut
Winnice znajdują się w Vertus, Oger, Avize, Cramant, które tworzą linię blisko czwartego południka. Longitude to 60% wina bazowego z rocznika 2009 sfermentowanego ze stali nierdzewnej i 40% wina rezerwowego z foudre & neutral oak. 100% Chardonnay leżakuje na osadzie przez ponad dwa lata i dawka 4gr/l.