Ciecierzyca z pomidorami i szpinakiem
Jeśli masz o 35 minut do spędzenia w kuchni, ciecierzyca z pomidorami i szpinakiem może być niesamowite bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. Ta przystawka ma 278 kalorii, 13g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 830 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz mielony kminek, przecier pomidorowy, garam masala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 100%. Podobne przepisy to Bakłażany z pomidorami i ciecierzycą, Ciecierzyca z pomidorami i marchewką, oraz Ciecierzyca z pomidorami i marchewką.
Instrukcje
Rozgrzać olej w woku i podsmażyć cebulę na małym ogniu, aż zmięknie. Wymieszać czosnek, imbir i chilli i gotować przez kolejne 5 min, aż cebula będzie złoty i czosnek lekko tosty.
Dodaj kurkumę, garam masala i kminek, mieszając na małym ogniu przez kilka sekund. Wrzucić pokrojone pomidory i dodać pomidor czysty, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 min.
Dodać ciecierzycę do garnka z 300ml wody (wypełnić puszkę trzy czwarte pełne). Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut przed mieszając w szpinaku więdną. Doprawić i podawać z ryżem lub naan.