Ciasto żurawinowo-pomarańczowe
Ciasto żurawinowo-pomarańczowe zajmuje około 55 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 14 porcji, każda zawiera 427 kalorii , 5 g białka i 24 g tłuszczu . Za 81 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 72 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka jajek, majonezu, proszku żelatyny żurawinowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 31% , co nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , Żurawinowe i pomarańczowe żeberka i żurawinowy chleb bananowy .
Instrukcje
W dużej misce ubij mieszankę do ciasta, majonez, jajka i sok pomarańczowy, aż do dokładnego połączenia.
Przełożyć do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych foremek o średnicy 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut; wyjąć z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Do nadziewania w dużym rondlu zagotuj sos żurawinowy i sok; gotuj i mieszaj, aż się połączą. Mieszaj z żelatyną w proszku, aż się rozpuści. Lekko ostudź; przełóż do małej miski. Schłodź w lodówce przez 30 minut lub do momentu, aż mieszanka zacznie gęstnieć. Wymieszaj z bitą śmietaną i skórką pomarańczową.
Aby przygotować lukier, ubij serek śmietankowy w dużej misce, aż będzie puszysty.
Dodaj krem marshmallow i ekstrakt; ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Ubij z bitą śmietaną.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posmaruj połową nadzienia. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Rozłóż dwie szklanki lukru na wierzchu i bokach ciasta.
Rozłóż resztę nadzienia na wierzchu ciasta do 1 cala od krawędzi. Wyciśnij resztę lukru wokół krawędzi ciasta. Przechowuj w lodówce.