Ciasto żurawinowo-pomarańczowe zajmuje około 55 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 14 porcji, każda zawiera 427 kalorii , 5 g białka i 24 g tłuszczu . Za 81 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 72 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka jajek, majonezu, proszku żelatyny żurawinowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 31% , co nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , Żurawinowe i pomarańczowe żeberka i żurawinowy chleb bananowy .
Instrukcje
1
W dużej misce ubij mieszankę do ciasta, majonez, jajka i sok pomarańczowy, aż do dokładnego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek żelatynowy żurawinowy
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Proszek żelatynowy żurawinowy
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przełożyć do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych foremek o średnicy 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
3
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut; wyjąć z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Do nadziewania w dużym rondlu zagotuj sos żurawinowy i sok; gotuj i mieszaj, aż się połączą. Mieszaj z żelatyną w proszku, aż się rozpuści. Lekko ostudź; przełóż do małej miski. Schłodź w lodówce przez 30 minut lub do momentu, aż mieszanka zacznie gęstnieć. Wymieszaj z bitą śmietaną i skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Usunięto Z Obudowy Ogniwa
Standardowa Miska Waflowa Z Około 50 Kaloriami
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Cukierki Dla Karłów
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Aby przygotować lukier, ubij serek śmietankowy w dużej misce, aż będzie puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (4 Uncje) Chłodzonych Rogalików
1 Cukierek Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj krem marshmallow i ekstrakt; ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Ubij z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Z Mlecznej Czekolady), Połamane Na Małe Kawałki
Standardowa Miska Waflowa Z Około 50 Kaloriami
Ciepła, Mocna Parzona Kawa
7
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posmaruj połową nadzienia. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
8
Rozłóż dwie szklanki lukru na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Rozłóż resztę nadzienia na wierzchu ciasta do 1 cala od krawędzi. Wyciśnij resztę lukru wokół krawędzi ciasta. Przechowuj w lodówce.