Solony Sos Karmelowy
Potrzebujesz SOS bezglutenowy i wegetariański? Solony sos karmelowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 1738 kalorii, 3G białka, oraz 106g tłuszczu. Ten przepis serwuje 1 i kosztuje 1,6 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, ciężkiej śmietany, soli morskiej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Spróbuj Garnki z kremem karmelowym z solonym sosem karmelowym, Solony Sos Karmelowy, oraz Solony Sos Karmelowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść cukier w rondlu z grubym dnem ustawionym na średnim ogniu. Mieszaj w sposób ciągły, aż cukier zacznie się topić. Kontynuuj mieszanie, aż cukier całkowicie się rozpuści, zacznie ciemnieć i wszystkie kawałki się rozpuszczą, około 10 minut. Przestań mieszać i kontynuuj gotowanie, aż cukier zacznie dymić i zmieni kolor na ciemny odcień bursztynu, 3 do 8 minut.
Zdejmij z ognia i odczekaj 30 sekund.
Ubij na maśle, aż się rozpuści i połączy. Powoli wlej 1/2 szklanki plus 1 łyżkę śmietany, uważając, ponieważ może bulgotać.
Posyp solą i wymieszaj, aby połączyć.
Przełóż sos do słoika i całkowicie ostudź przed schłodzeniem.