Ciasto z jeżem

Ciasto z jeżem
Przepis ciasto Jeża można zrobić w około 2 godziny i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 536 kalorii, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 276 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz wodorowęglan sody, okrągła Czekolada, Czekolada chipsy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Jeż " Ciasto, Ezhiki-Ciasteczka Jeżowe, oraz Czekoladowo-Orzechowe Ciasteczka Jeżowe są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 160C / 140C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Smar i linia podstawowa 1 litr żaroodpornej szklanej miseczki budyniowej i 450g bochenka z pergaminem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Masło i czekoladę włożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu, mieszając. Po rozpuszczeniu czekolady wyjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, wodorowęglan sody i cukier muscovado. W innej misce ubić razem jajka, śmietanę i ekstrakt z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Cukier MuscovadoCukier Muscovado
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Do mąki wlać masę jajeczno-czekoladową i dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
6
Ważyć 250g do bochenka, a następnie łyżką resztę mieszanki do miseczki budyniowej.
7
Oba ciasta ugotować obok siebie w piekarniku. Ciasto bochenkowe gotuje się w około 30 minut, a ciasto w około 1 godzinę. Wyjmij ciasto bochenkowe z piekarnika i szybko zamknij drzwi piekarnika, aby nie dopuścić do nagrzania. Test z szaszłykiem włożonym do środka, powinien wyjść czysty. Jeśli nie wrócić do piekarnika na kolejne pięć minut. Powtórzyć z tortownicą po około pół godziny. Gdy każde ciasto jest ugotowane, pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed wyjściem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Aby lukier, wymieszać kakao i wodę, aby uzyskać gładką pastę. Ubić masło do miękkości i stopniowo ubić cukier puder.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Dodać pastę kakaową i ubić, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
10
Aby zmontować ciasto, przyciąć górną część ciasta basenu, aby było płaskie. Obrócić ściętą stronę w dół na deskę i przeciąć na pół pionowo.
11
Rozłóż trochę lukru masła na każdej z płaskich podstaw i ułóż te dwie powierzchnie z masłem, aby uzyskać kształt piłki do rugby dla ciała jeża.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
12
Umieść na desce tortowej 30cm lub drewnianej.
13
Ciasto bochenkowe przeciąć na pół pionowo. Weź jedną połowę i przyciąć krótki koniec do kształtu v, aby spiczasta Głowa. Użyj trochę lukru, aby przymocować do ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
14
Wyciąć kawałki z pozostałego ciasta bochenkowego, aby wypełnić wszelkie luki. Całe ciasto obłożyć lukrem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
15
Pokrój płatki na kawałki w zakresie od 2,5 cm do 5 cm. Kolce nie muszą być regularne lub nawet w kształcie. Zaczynając od przodu, wepchnij kolce w ciało jeża pod niewielkim kątem. Zacznij od małych kawałków stopniowo używając większych, gdy idziesz do tyłu. Wciśnij okrągłą czekoladę do czubka głowy, aby reprezentować nos i użyj wiórków czekoladowych dla oczu. Za pomocą odrobiny lukru masło dołączyć sliver lub złote kulki do oczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
16
Ciasto najlepiej zrobić dzień przed krojeniem i lukrem i będzie dobrze trzymać przez 34 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn