Ciasto z jeżem
Przepis ciasto Jeża można zrobić w około 2 godziny i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 536 kalorii, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 276 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz wodorowęglan sody, okrągła Czekolada, Czekolada chipsy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Jeż " Ciasto, Ezhiki-Ciasteczka Jeżowe, oraz Czekoladowo-Orzechowe Ciasteczka Jeżowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 160C / 140C wentylator / Gaz
Smar i linia podstawowa 1 litr żaroodpornej szklanej miseczki budyniowej i 450g bochenka z pergaminem do pieczenia.
Masło i czekoladę włożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu, mieszając. Po rozpuszczeniu czekolady wyjąć z ognia.
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, wodorowęglan sody i cukier muscovado. W innej misce ubić razem jajka, śmietanę i ekstrakt z wanilii.
Do mąki wlać masę jajeczno-czekoladową i dokładnie wymieszać.
Ważyć 250g do bochenka, a następnie łyżką resztę mieszanki do miseczki budyniowej.
Oba ciasta ugotować obok siebie w piekarniku. Ciasto bochenkowe gotuje się w około 30 minut, a ciasto w około 1 godzinę. Wyjmij ciasto bochenkowe z piekarnika i szybko zamknij drzwi piekarnika, aby nie dopuścić do nagrzania. Test z szaszłykiem włożonym do środka, powinien wyjść czysty. Jeśli nie wrócić do piekarnika na kolejne pięć minut. Powtórzyć z tortownicą po około pół godziny. Gdy każde ciasto jest ugotowane, pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed wyjściem.
Aby lukier, wymieszać kakao i wodę, aby uzyskać gładką pastę. Ubić masło do miękkości i stopniowo ubić cukier puder.
Dodać pastę kakaową i ubić, aż będzie gładka.
Aby zmontować ciasto, przyciąć górną część ciasta basenu, aby było płaskie. Obrócić ściętą stronę w dół na deskę i przeciąć na pół pionowo.
Rozłóż trochę lukru masła na każdej z płaskich podstaw i ułóż te dwie powierzchnie z masłem, aby uzyskać kształt piłki do rugby dla ciała jeża.
Umieść na desce tortowej 30cm lub drewnianej.
Ciasto bochenkowe przeciąć na pół pionowo. Weź jedną połowę i przyciąć krótki koniec do kształtu v, aby spiczasta Głowa. Użyj trochę lukru, aby przymocować do ciała.
Wyciąć kawałki z pozostałego ciasta bochenkowego, aby wypełnić wszelkie luki. Całe ciasto obłożyć lukrem maślanym.
Pokrój płatki na kawałki w zakresie od 2,5 cm do 5 cm. Kolce nie muszą być regularne lub nawet w kształcie. Zaczynając od przodu, wepchnij kolce w ciało jeża pod niewielkim kątem. Zacznij od małych kawałków stopniowo używając większych, gdy idziesz do tyłu. Wciśnij okrągłą czekoladę do czubka głowy, aby reprezentować nos i użyj wiórków czekoladowych dla oczu. Za pomocą odrobiny lukru masło dołączyć sliver lub złote kulki do oczu.
Ciasto najlepiej zrobić dzień przed krojeniem i lukrem i będzie dobrze trzymać przez 34 dni.