Chili w trzech krokach
Przepis na trzyetapowe chili jest gotowy w około 2 godziny i 20 minut i jest zdecydowanie niesamowitą opcją bezmleczną dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 134 kalorie, 8 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 57 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się on na Super Bowl. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten hor d'oeuvre. Jeśli masz pod ręką paprykę, pieprz cayenne, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 43%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Łatwa pakistańska wołowina Biryani – w zestawie zdjęcia krok po kroku, Bułeczki do pizzy pełnoziarnistej {z prostym samouczkiem krok po kroku} oraz Solanka z indyka i jabłek i ziół ( Z samouczkiem krok po kroku dotyczącym solenia).
Instrukcje
W dużym holenderskim piekarniku lub kociołku do zupy przyrumienić mieloną wołowinę i wieprzowinę; dobrze odsączyć.
Dodać wodę, sos pomidorowy, sól i pieprz. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1,5–2 godziny, w razie potrzeby dodając więcej wody. Wymieszaj suszoną cebulę, chili w proszku, kminek, pieprz cayenne, czosnek, paprykę i oregano. Gotuj kolejne 30 minut.
Połącz mąkę kukurydzianą, mąkę i tyle wody, aby uzyskać cienką pastę. Wymieszaj chili. Gotuj jeszcze 10-15 minut, aż lekko zgęstnieje. W razie potrzeby rozcieńczyć dodatkową wodą.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Chili świetnie komponuje się z Cavą, Shirazem i Grenache. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Argyle Reserve Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator