Ciasto Truskawkowo-Rabarbarowe
Ciasto truskawkowo-rabarbarowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz rabarbar, sól, mielony kardamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, Wyznanie # 66: właśnie próbowałem rabarbaru ... rabarbar truskawkowy kruszy, oraz Dżem Rabarbarowo-Truskawkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub misce, połączyć 2 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru i soli.
Pokroić wszystko z wyjątkiem 2 łyżeczek masła na małe kawałki i dodać do mieszanki mąki. Wirować lub wcierać palcami, aż utworzą się drobne okruchy.
Dodać 1/4 szklanki wody; wirować lub mieszać widelcem, aż ciasto się utrzyma. Poklepać w gładką, 5-calową kulę. Owinąć hermetycznie i zamrozić do lekko twardego, około 15 minut.
Tymczasem w misce delikatnie wymieszaj truskawki, rabarbar, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki mąki i kardamon.
Na lekko posypanej mąką desce rozwałkuj ciasto na 14-calową okrągłą masę. Przesuń na 14-przez 17-calowy blachy do pieczenia; jeśli ciasto łzy, naciśnij ponownie razem.
Mieszaj mieszankę jagodową; łyżkę równomiernie na ciasto, pozostawiając 3-calową granicę. Fold granicy ciasta na krawędziach owoców, chowając do włączenia nadmiaru ciasta.
Roztopić pozostałe 2 łyżeczki masła w bezpiecznej mikrofalówce w kuchence mikrofalowej przy pełnej mocy (100%), około 15 sekund.
Obrzeże ciasta posmarować masłem i posypać 1 łyżeczką cukru.
Piec w regularnym piekarniku konwekcyjnym 375 lub 350, aż ciasto będzie rumiane i bulgotanie owoców, 40 do 45 minut.
Ostudzić co najmniej 30 minut. Wsuń długą metalową szpatułkę pod ciasto, aby ją uwolnić. Wsuń ciasto na talerz.
Podawać na ciepło lub chłodno.