Ciasto Truskawkowo-Limonkowe

Ciasto Truskawkowo-Limonkowe
Ciasto truskawkowo-limonkowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 491 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać ciasto mix, bitej śmietany, truskawki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Scratch Strawberry Layer Cake With Strawberry Cream Cheese Lukier, Ciasto truskawkowe ze słodowym lukrem Truskawkowym, oraz Ciasto Kokosowo-Limonkowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Obficie spryskać dwie 8-lub 9-calowe okrągłe patelnie do ciast sprayem do pieczenia z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Zrobić ciasto ciasto zgodnie z zaleceniami na polu -- z wyjątkiem wymieszać skórkę limonki do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
3
Wlać ciasto do patelni.
4
Piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami na polu 8-lub 9-calowe rundy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Zarezerwuj 3 całe truskawki do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
6
Pozostałe truskawki pokroić w cienkie plasterki. Drobno posiekać tyle pokrojonych truskawek do poziomu 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
7
W średniej misce, ubić masło z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości około 30 sekund, aby zmiękczyć, a następnie ubić na dużej prędkości, aż puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodać posiekane truskawki i cukier puder; ubijać na małej prędkości, aż cukier zostanie włączony. Zwiększ prędkość do średniej; ubijaj, aż lukier będzie puszysty. Lukier podzielić na cztery części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
TruskawkiTruskawki
LukierLukier
CukierCukier
9
Za pomocą długiego, ostrego noża podziel każdą ostudzoną warstwę ciasta poziomo na pół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
10
Umieść 1 warstwę, wyciąć bok do góry,na talerzu.
11
Posmarować 1/4 lukru; na wierzch połowę pokrojonych truskawek.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Dodaj drugą warstwę, odetnij bok w dół.
13
Rozłóż jedną czwartą lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
14
Dodaj trzecią warstwę, wyciąć bok do góry.
15
Polać 1/4 lukru, na wierzch wyłożyć pokrojone truskawki.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
16
Dodaj pozostałą warstwę ciasta, odetnij bok w dół. Mróz wierzch ciasta z pozostałym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
17
W średniej misce ubijaj śmietanę mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Mrożona strona ciasta z bitą śmietaną. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Bita śmietanaBita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
18
Tuż przed podaniem udekorować wierzch ciasta pełnymi truskawkami. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn