Ciasto Truskawkowo-Limonkowe
Ciasto truskawkowo-limonkowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 491 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać ciasto mix, bitej śmietany, truskawki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Scratch Strawberry Layer Cake With Strawberry Cream Cheese Lukier, Ciasto truskawkowe ze słodowym lukrem Truskawkowym, oraz Ciasto Kokosowo-Limonkowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Obficie spryskać dwie 8-lub 9-calowe okrągłe patelnie do ciast sprayem do pieczenia z mąką.
Zrobić ciasto ciasto zgodnie z zaleceniami na polu -- z wyjątkiem wymieszać skórkę limonki do ciasta.
Piec i ostudzić zgodnie z zaleceniami na polu 8-lub 9-calowe rundy.
Zarezerwuj 3 całe truskawki do dekoracji.
Pozostałe truskawki pokroić w cienkie plasterki. Drobno posiekać tyle pokrojonych truskawek do poziomu 1/2 szklanki.
W średniej misce, ubić masło z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości około 30 sekund, aby zmiękczyć, a następnie ubić na dużej prędkości, aż puszysty.
Dodać posiekane truskawki i cukier puder; ubijać na małej prędkości, aż cukier zostanie włączony. Zwiększ prędkość do średniej; ubijaj, aż lukier będzie puszysty. Lukier podzielić na cztery części.
Za pomocą długiego, ostrego noża podziel każdą ostudzoną warstwę ciasta poziomo na pół.
Umieść 1 warstwę, wyciąć bok do góry,na talerzu.
Posmarować 1/4 lukru; na wierzch połowę pokrojonych truskawek.
Dodaj drugą warstwę, odetnij bok w dół.
Rozłóż jedną czwartą lukru.
Dodaj trzecią warstwę, wyciąć bok do góry.
Polać 1/4 lukru, na wierzch wyłożyć pokrojone truskawki.
Dodaj pozostałą warstwę ciasta, odetnij bok w dół. Mróz wierzch ciasta z pozostałym lukrem.
W średniej misce ubijaj śmietanę mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Mrożona strona ciasta z bitą śmietaną. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Tuż przed podaniem udekorować wierzch ciasta pełnymi truskawkami. Przechowywać w lodówce.