Czerwone Wino-Malinowy Sorbet
Czerwone wino-malinowy Sorbet może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 799 kalorii. 116 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz maliny, wino, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sorbet Z Winem Malinowym, Sorbet Do Wina Jeżyn, oraz Sorbet Truskawkowo-Winny.
Instrukcje
W średnim rondlu doprowadzić cukier, wodę i czerwone wino do wrzenia i gotować przez 1 minutę, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Zdjąć z ognia i dodać maliny. Przykryć i pozostawić strome na 1 godzinę.
Aby przecier jagód i usunąć nasiona, za pomocą gumowej szpatułki, naciśnij mieszaninę przez sitko siatkowe ustawione nad średnią misą lub przepuść ją przez młyn spożywczy wyposażony w drobny dysk do średniej miseczki. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone.
Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Aby uzyskać lżejszy sorbet, użyj różowego zamiast czerwonego wina.
Możesz użyć mrożonych malin w tym przepisie. Nie ma potrzeby rozmrażania jagód przed dodaniem ich do ciepłego wina.
Gotowe na deser: moje najlepsze przepisy autor: David Lebovitz, copyright © 201
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.