Ciasto mroźny Las
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta Frosty forest. Jedna porcja zawiera 636 kalorii, 10g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 3,74 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Mieszanka moreli, mąki, przyprawy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 39%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, Mroźne Tunele Ciasta Krówkowego, oraz Tort Czarny Las.
Instrukcje
Aby ciasto, moczyć morele w brandy, podczas gdy masz wszystko przygotowane.
Piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Masło następnie wyłożyć boki i podstawę głębokiej 20-centymetrowej okrągłej puszki na ciasto papierem tłustym.
Wymieszać razem figi, rodzynki, wiśnie, orzechy i skórkę z cytryny.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, wymieszaną przyprawą i zmielonymi migdałami. Ubij masło i cukier w dużej misce, aż kremowy, o 2 min.
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Delikatnie złożyć mieszaninę mąki do mieszaniny ciasta w dwóch krokach, a następnie złożyć owoce i orzechy, a następnie morele i brandy.
Łyżka mieszaniny do puszki, a następnie wygładzić górę, co lekkie zanurzenie w środku.
Piec przez 30 minut, następnie obniżyć temperaturę do 150 ° c/wentylator 130 ° C/Gaz 2 i piec przez kolejne 1 godz. 45 min, układając arkusz folii luźno na wierzchu przez ostatnie 15 minut, jeśli zacznie brązowieć zbyt szybko. Ciasto robi się, gdy szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty. Pozostaw ciasto w puszce do ostygnięcia, a następnie usuń papier podszewkowy i owiń dobrze folią spożywczą i folią, aż będzie gotowe do dekoracji (patrz poniżej lub przekręć stronę, aby uzyskać inny pomysł).
Aby stworzyć ciasto frosty forest: pomaluj marcepan bladozielony odrobiną barwnika spożywczego.
Odciąć 250g, a następnie uczynić ten odcień ciemniejszym z większym barwnikiem spożywczym dla drzew. Aby zrobić drzewa, rozwałkuj ciemniejszy zielony marcepan na powierzchnię lekko posypaną cukrem pudrem. Zrób spiczaste trójkątne tekturowe szablony drzew w 3 różnych rozmiarach (około 7,5 x 4 cm / 6,5 x 3,5 cm / 5,5 x 3 cm). Używając ich jako prowadnic, Wytnij kształty drzew (patrz wskazówka, powyżej po prawej).
Lekko posmarować jedną stronę miodem, następnie rozsypać na srebrnych i kolorowych drażetkach, dociskając je lekko do przyklejenia.
Połóż drzewa na pergaminie do pieczenia, aby ujędrnić. Najlepiej zrobić to dzień lub dwa do przodu.
Gdy jesteś gotowy do dekoracji, posadź ciasto na desce lub talerzu. Na lekko posypanej cukrem pudrem powierzchni zwijaj jaśniejszy zielony marcepan w okrąg na tyle szeroki, aby całkowicie pokryć ciasto.
Posmaruj ciasto miodem. Za pomocą wałka do ciasta podnieś i opuść marcepan na ciasto. Wygładzić powierzchnię marcepanu dłońmi, a następnie odciąć nadmiar od spodu ostrym nożem.
Odetnij dwie trzecie gotowego do rolowania lukru, a następnie rozwałkuj pasek o szerokości około 8 cm i długości na tyle, aby przejść na górę iw dół po bokach ciasta.
Wytnij falistą linię w dół po obu stronach, aby przypominała ścieżkę.
Marcepan posmaruj miodem, gdzie chcesz iść ścieżką, a następnie połóż ścieżkę na górze. Przyciąć do neaten końce.
Weź dwie trzecie pozostałego lukru, a następnie rozwałkuj 2 długie, wąskie liny o tej samej długości co ścieżka i szerokości około 5 mm. Zwilż krawędzie ścieżki wodą i ułóż liny w odpowiednim miejscu.
Odetnij i zwiń małe kawałki z pozostałej części lukru (i wszelkich ozdób), a następnie uformuj małe zaspy śnieżne, w których drzewa mogą stanąć. Gdy drzewa są twarde, zrób Wcięcie w górnej części każdej zaspy za pomocą noża i umieść każde drzewo na swoim miejscu. Posadź drzewa na torcie, zabezpieczając je odrobiną miodu pod spodem. W razie potrzeby odetnij część liny wzdłuż krawędzi ścieżki, aby uzyskać bardziej płaską powierzchnię dla drzew. Na koniec na marcepanowe ciasto rozsypać jadalny brokat.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "