Ciasto marchewkowe z lukrem cynamonowym
Ciasto marchewkowe z lukrem cynamonowym to deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 12g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cukru pudru, masła, zmielonego cynamonu i mielonej przyprawy oraz wodorowęglanu sody. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Przepis ten zachwycił 577 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ciasto marchewkowe Blondies {z lukrem cynamonowo-serowym}, Zdrowe pełnoziarniste ciasto marchewkowe z lukrem Klonowo-cynamonowym, oraz Batoniki z ciasta marchewkowego z lukrem cynamonowo-serowym.
Instrukcje
Jeśli masz czas, aby to zrobić noc wcześniej, umieść skórkę pomarańczową i sok w misce z sułtanatami. Jeśli nie masz czasu, po prostu wymieszaj skórkę, sok i sułtanki razem i mikrofaluj na nośniku przez 1-2 minuty.
Piekarnik nagrzać do 180C / 160C wentylator / gaz 4 i smarować i wyrównać podstawę i boki bochenka 2LB.
Wymieszaj cukier, mąki, zmieszaną przyprawę, cynamon i wodorowęglan w największej misce do mieszania.
Do suchych składników dodać sułtanki z sokiem i skórką pozostawioną w misce, startą marchewkę, orzechy włoskie i ubijaną masę jajeczną, a następnie dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełóż do bochenka i piecz na środkowej półce przez 1 godzinę lub do momentu, aż szpikulec wyjdzie czysty. Schłodzić ciasto w puszce.
Po wystygnięciu wyjąć z puszki i zrobić lukier. Elektryczną trzepaczką ubić razem masło, cynamon i cukier puder, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. To zajmuje trochę czasu, aby się połączyć (będzie wyglądać jak bułka tarta na trochę).
Dodać twarożek i krótko ubić, aż będzie miękki i gładki. Należy uważać, aby nie przegotować lub serek może podzielić i stać się ciekły.
Rozłóż na wierzchu ciasta i udekoruj połówkami orzecha włoskiego.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto marchewkowe. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "