Ciasto malinowo-amaretti crunch
Raspberry & amaretti crunch cake to deser, który serwuje 6. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 12g białka, oraz 42g tłuszczu. 342 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, malina punnet, cukier puder, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 32%. Podobne przepisy to Malinowe Ciasteczka Amaretti, Cytryna i Amaretti Semifreddo z sosem malinowym, oraz Amaretti Morbidi (Ciasteczka Amaretti).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 140C / konwencjonalny 160C / Gaz
Masło i linia bazowa luźna, okrągła puszka na ciasto o średnicy 20 cm.
Do dużej miski włóż masło, cukier, jajka, mąkę i zmielone migdały. Ubijaj za pomocą elektrycznej trzepaczki, aż wszystkie składniki zostaną dobrze wymieszane.
Połowę masy ciasta rozłożyć w wyłożonej blaszce. Rozsypać ponad połowę herbatników amaretti, a następnie jedną trzecią malin. Bardzo lekko wcisnąć do mieszaniny ciasta.
Dollop deserypołożenie pozostałej mieszaniny ciasta na amaretti i maliny i równomiernie rozprowadzić. Pozostałe amaretti i połowę pozostałych malin rozsypać na wierzchu.
Piec przez 55-60 minut, aż do momentu, gdy włożony do środka szaszłyk wyjdzie czysty.
Schłodzić przez 15 minut w puszce. Uruchom nóż wokół krawędzi i skręć. Będzie przechowywać w przykrytym pojemniku w lodówce do 2 dni.
Aby podawać, wyjąć z lodówki na godzinę przed podaniem i lekko odkurzyć cukrem pudrem przed podaniem na stół.
Podawać z pozostałymi malinami i odrobiną śmietany.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto można połączyć ze śmietankowym Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.