5 smak wapiennego szlamu przyozdobionego szalonymi kamieniami
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? 5 smak wapienny szlam przyozdobiony szalonymi kamieniami może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 20 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka sody oczyszczonej, olej z limonki, kryształy kwasu cytrynowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Babeczki wypełnione śluzem z lukrem bagiennym { aka babeczki z limonką kokosową}, Key Lime Pie Ice Cream-smak tropików, oraz Mad Cheddar: Cheddar Black Pepper Breakfast Biscuits.
Instrukcje
W przypadku śluzu limonkowego: wlać 3 szklanki wody, słodzone mleko skondensowane, brązowy cukier, sól i sok z limonki do blendera lub malaksera i pulsować, aż będzie gładka.
Dodaj barwnik spożywczy i pulsuj jeszcze 2 do 3 razy.
Wlać mieszaninę do sitka nad dużą miską lub dzbanem. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Do szalonych kamieni: mocno odkurzyć blachę z cukrem pudrem.
Posypać 1 1/2 łyżki kwasu cytrynowego na cukier puder.
Do dużego rondla włożyć granulowany cukier i dodać wystarczającą ilość wody, aby całkowicie zwilżyć cukier.
Dodaj syrop kukurydziany.
Umieść rondel na średnim ogniu. Aby uniknąć krystalizacji, posmaruj wszelkie kryształy cukru wilgotną szczotką do ciast lub lekko spryskaj butelką z rozpylaczem. Mieszaj lekko mieszaninę, aż zacznie się gotować, a następnie przestań mieszać. Obniż ciepło do średniego, umieść termometr cukierkowy na patelni i pozwól mieszaninie cukru dojść do 305 stopni F.
Wyjąć rondel z ognia i odstawić do ostygnięcia do 275 stopni F. Następnie dodać sodę oczyszczoną, olej wapienny i zielony barwnik spożywczy.
Wymieszać do momentu włączenia.
Wlać mieszaninę na przygotowaną blachę do pieczenia i posypać pozostałym kwasem cytrynowym. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Montaż: gdy mieszanina mad rocks zostanie całkowicie schłodzona, wyjmij twarde kawałki z przygotowanej patelni i połóż na desce do krojenia. Młotkiem rozbij szalone skały na małe kawałki. Zwilż krawędź karbowanego kieliszka z wapiennym szlamem i zanurz się w szalonych skałach, aby całkowicie pokryć krawędź. Powoli wlać szlam wapienny do przygotowanego kieliszka.