Ciasto jabłkowe: Torta di Mele
Ciasto jabłkowe: Torta di Mele wymaga około 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz masło i bułkę tartą, mleko, drożdże instant i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 37%. Spróbuj na ciasto jabłkowe (Torta di Mele), Torta Di Yogurt Con Mele E Rosmarino-Jogurt Rozmarynowo-Jabłkowy, oraz Torta jabłkowo-orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Odstawić pokrojone jabłka na bok. W średniej wielkości misce do mieszania połączyć mąkę, cukier, 2 żółtka, mleko i drożdże i delikatnie mieszać, aż powstanie ciasto.
W osobnej misce lub w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do ubijania ubijać białka, aż utworzą jędrne, błyszczące szczyty. Delikatnie złożyć białka do ciasta, pozostawiając kilka białych smug,aby nie przesadzić ciasto.
Lekko posmarować 8-calową patelnię do pieczenia, a następnie odkurzyć bułką tartą, wytrząsając nadmiar okruchów.
Ułóż plasterki jabłek w sposób dekoracyjny na dnie patelni i delikatnie wlej ciasto do plasterków jabłek.
Piec, aż wierzch ciasta będzie złocisty i szaszłyk włożony w środku wyjdzie czysty, około 1 godziny.