Ciasto Dyniowo-Pomarańczowe Mascarpone
Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 8G białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz puree z dyni, gałka muszkatołowa, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Ciasto z ricottą z nadzieniem z krwawej pomarańczy, bitą śmietaną Mascarpone i kandyzowanymi plastrami pomarańczy.
Instrukcje
W 10-in. pie pan, wymieszaj razem okruchy gingersnap z roztopionym masłem i naciśnij na skórkę.
Piec do zestawu, o 6 protokół. Odstawić.
W dużej misce ubić serek śmietankowy, mascarpone i 2/3 szklanki cukru na gładką masę.
Dodaj jajka po jednym na raz, ubijając przez 30 sekund po każdym jajku.
Dodaj dynię, 1 łyżeczka. Likier pomarańczowy, Skórki cytrusowe, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa i sól.
Wymieszać na gładką masę.
Wlać nadzienie do skorupy i piec, aż krawędzie będą twarde, ale centrum nadal trochę jiggles, 45 do 50 minut (piec wszelkie dodatkowe nadzienie w ramekins). Schłodzić do temperatury pokojowej, następnie schłodzić co najmniej 6 godzin i do nocy.
Gdy będziesz gotowy do podania, ubij śmietanę, crme frache i pozostałe 2 łyżki. cukier i 1 łyżeczka. Likier pomarańczowy w dużej misce do uzyskania miękkich pików.
Podawać ciasto z bitą śmietaną pomarańczową.