Ciasto Dyniowe

Ciasto Dyniowe
Ciasto dyniowe wymaga około 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 335 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz dynię, sól, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Pumpkin Pie Cinnamon Roll Cups.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°. W średniej misce wymieszaj mąkę, 1/2 łyżeczki soli i olej widelcem, aż cała mąka będzie zwilżona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż cała woda zostanie wchłonięta. Uformuj ciasto w kulkę. Naciśnij w dolnej i górnej stronie 9-calowej szklanej płyty pie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
W dużej misce ubić jajka lekko trzepaczką lub ręcznym trzepaczką. Ubić w 1/2 szklanki cukru, cynamon, 1/2 łyżeczki soli, imbir, goździki, dynia i mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
DyniaDynia
GoździkiGoździki
ImbirImbir
CukierCukier
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Aby zapobiec rozlaniu, umieść wyłożoną ciastem płytę ciasta na stojaku piekarnika przed dodaniem nadzienia. Ostrożnie wlać nadzienie z dyni do talerza ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Piec 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Piec około 45 minut dłużej lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
8
Umieść ciasto na regale chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
9
W schłodzonej średniej misce ubij śmietanę do ubijania i 2 łyżki cukru mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Podawać ciasto z bitą śmietaną. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn