Ciasto Dyniowe
Ciasto dyniowe wymaga około 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 335 kalorii, 7G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jeśli masz dynię, sól, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Pumpkin Pie Cinnamon Roll Cups.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. W średniej misce wymieszaj mąkę, 1/2 łyżeczki soli i olej widelcem, aż cała mąka będzie zwilżona.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż cała woda zostanie wchłonięta. Uformuj ciasto w kulkę. Naciśnij w dolnej i górnej stronie 9-calowej szklanej płyty pie.
W dużej misce ubić jajka lekko trzepaczką lub ręcznym trzepaczką. Ubić w 1/2 szklanki cukru, cynamon, 1/2 łyżeczki soli, imbir, goździki, dynia i mleko.
Aby zapobiec rozlaniu, umieść wyłożoną ciastem płytę ciasta na stojaku piekarnika przed dodaniem nadzienia. Ostrożnie wlać nadzienie z dyni do talerza ciasta.
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Piec około 45 minut dłużej lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Umieść ciasto na regale chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin.
W schłodzonej średniej misce ubij śmietanę do ubijania i 2 łyżki cukru mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty.
Podawać ciasto z bitą śmietaną. Przechowywać w lodówce.