Ciasto Dulce de Leche
Dulce De Leche Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 821 kalorii, 11g białka, oraz 47 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka bananów, ciężka śmietana, okruchy krakersów graham i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Dulce de Leche, oraz Dulce de Leche Dip dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na skorupę: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.In średnia miska, wymieszać okruchy krakersy graham i brązowy cukier.
Skropić masłem i wymieszać widelcem, aż okruchy będą równomiernie nawilżone.Naciśnij mieszaninę równomiernie na dnie i mniej więcej w połowie boków 9-calowego naczynia ciasto.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed napełnieniem.
Do napełniania: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Do płytkiego naczynia do pieczenia wlać słodzone mleko skondensowane. Przykryj patelnię szczelnie folią aluminiową. Ustaw płytkie naczynie w większej patelni do pieczenia i dodaj gorącą wodę, aż osiągnie połowę strony naczynia do pieczenia.
Piec do ciemnego karmelowego koloru, 1 do 1 1/2 godziny. Sprawdź od czasu do czasu, aby dodać więcej wody do patelni w razie potrzeby.Skondensowane mleko zmieni ładny brązowy karmelowy kolor. Ostrożnie wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Ubić grudki, aż będą gładkie i wypełnić przygotowaną skórkę ciasta. Pokrój banany i ułóż je na Karmelu dulce de leche.
Za pomocą miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki (lub w dużej misce mieszającej za pomocą ręcznego miksera) ubij śmietanę na średniej prędkości, aż zacznie gęstnieć.
Dodajemy cukier cukierniczy i ubijamy, aż krem utrzyma przyjemne, miękkie szczyty. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Czekoladę zetrzeć na wierzchu bitej śmietany tuż przed podaniem.