Ciasto daktylowe z sosem karmelowym

Ciasto daktylowe z sosem karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z sosem karmelowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brązowego cukru, mąka ciasto, woda, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Sticky Toffee Date Cake with Brown Sugar Caramel Sauce, Ciepła tarta jabłkowa z lodami Daktylowymi i czerwonym winem-sosem karmelowym, oraz Ciasto daktylowo-orzechowe z sosem waniliowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Masło i mąka 9-na-3-calowy Okrągły patelni ciasto i linii dolnej z pergaminem. Masło i mąka papier. W średniej misce bezpiecznej dla mikrofal, przykryj daty rumem, espresso i wodą i podgrzewaj z dużą mocą przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
MasłoMasło
DaktyleDaktyle
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
MikrofalówkaMikrofalówka
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Przenieść do robota kuchennego i odstawić, aż daty zostaną zmiękczone. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
W misce obie mąki ubić z sodą oczyszczoną, cynamonem, gałką muszkatołową, goździkami i solą. W innej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło i brązowy cukier, aż puszyste. Ubić w jajkach do momentu włączenia, a następnie ubić w puree daktylowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
MasłoMasło
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
DaktyleDaktyle
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj suche składniki na raz i beat z małą prędkością, aż włączone.
6
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec w środku piekarnika przez 1 godzinę, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Pozostaw do ostygnięcia przez 15 minut, a następnie odwróć ciasto na stojaku do całkowitego ostygnięcia.
8
W średnim rondlu dusić cukier i podlewać na umiarkowanym ogniu, aż powstanie głęboki bursztynowy karmel, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Zdjąć z ognia i dodać krem. Gotować na małym ogniu, mieszając, aż utwardzony karmel rozpuści się.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
KremKrem
10
Ciasto pokroić w kliny i podawać z sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn