Ciasto czekoladowe z Ganache Drizzle

Ciasto czekoladowe z Ganache Drizzle
Ciasto czekoladowe z Ganache Drizzle może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.17 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 1653 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz kakao w proszku, mąkę tortową, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 4 warstwowe ciasto czekoladowe Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache, Czekoladowe ciasto Krówkowe z lukrem waniliowym i polewą czekoladową Ganache, oraz 100% pełnoziarniste Czekoladowe Ciasto Cukiniowe z greckim jogurtem miodowo-czekoladowym Ganache dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobiłam to ciasto w zestawie metalowych kubków na sucho. Możesz użyć tradycyjnej 9-calowej patelni do pieczenia, jeśli wolisz. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Aby ciasto: roztopić masło do kawy. Gdy masło się stopi, ubijamy maślankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Umieść jajka i cukier w misce miksera stojącego i umieść na małej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Dodać mąkę, sól, kakao w proszku, proszek do pieczenia, i soda oczyszczona 1 na raz i wymieszać tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
5
Dodać wanilię i mieszankę maślanki kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
6
Wymieszać tylko do momentu połączenia.
7
Jeśli używasz kubków na sucho, umieść ciasto w pojemniku z wylewką, aby ułatwić wlanie ciasta do kubków na sucho.
8
Umieść formy miarki na arkuszu ciastek. Spryskaj każdą filiżankę warzywnym sprayem do gotowania. Napełnij każdą filiżankę do połowy pełną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Substytutu Cukru (zalecane: Splenda)1 1/2 Szklanki Substytutu Cukru (zalecane: Splenda)
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
Piec przez 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Rozgrzać śmietanę w rondlu o grubym dnie 2-ćwiartkowym, aż bąbelki zaczną tworzyć się wokół krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Pokrojoną czekoladę umieścić w średniej wielkości misce do miksowania. Zrobić ganache, polewając około połowy gorącej śmietany na czekoladę i pozostawiając ją na 30 sekund, aby stopić czekoladę. Następnie powoli ubijać, aż będzie gładka i jednorodna. Nie dodawaj całej gorącej śmietany do zimnej czekolady na raz. Szok skrajnych temperatur spowoduje, że tłuszcz w czekoladzie się oddzieli. Jeśli ganache się oddzieli, traci swoją elastyczność, zapada się i staje się bardzo płynny. Używam ręcznego blendera zanurzeniowego, aby zapewnić gładki ganache i zachować emulsję czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
EmulsjeEmulsje
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Stopniowo dodawać pozostałą śmietanę i mieszać, aż cała gorąca śmietana zostanie włączona, a ganache będzie gładki i jednorodny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4
Odkręć ciasta i ostudzić na stojaku z drutu umieszczonym na pergaminie wyłożonym blachą do pieczenia. Gdy ostygnie, ułóż ciasta jeden na drugim z największym ciastem na dolnej warstwie. Umieszczenie ciasta na stojaku z drutu umieszczonego na pergaminie wyłożonym blachą do pieczenia. Użyj przesuniętej szpatułki, aby rozłożyć ganache na ciastach, pozwalając nadmiar mżawki na boki. Użyj szpatułki przesuniętej, aby przesunąć ciasto na talerz do prezentacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Zrób loki czekoladowe: użyj bloku białej czekolady. Pociągnij obieraczkę do warzyw za krawędź, aby stworzyć czekoladowe loki. Użyj loków do dekoracji ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe LokiCzekoladowe Loki
Biała CzekoladaBiała Czekolada
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn