Ciasto Czekoladowe
Czekoladowe ciasto czekoladowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 760 kalorii. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, margarynę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 39%. Spróbuj Czekolada! Czekolada! Czekolada! Tort Bundt Z Polewą Czekoladową, Wyznanie # 64: Jestem pozbawiona Ciasta ... Ciasto czekoladowe z lukrem twarogowym i satynową polewą czekoladową, oraz Czekoladowy tort urodzinowy: Diabelski tort z bogatym lukrem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 9-calową sprężynową patelnię z 3-calowymi bokami. Owiń dno patelni bezpiecznie folią aluminiową, dzięki czemu pojawia się około 1 cala po bokach. Odstawić.
Roztopić kawałki czekolady z granulkami kawy rozpuszczalnej i wodą w szklanej lub ceramicznej misce bezpiecznej dla mikrofal w odstępach 30 sekund, mieszając po każdym roztopieniu przez 1 do 3 minut (w zależności od kuchenki mikrofalowej). Nie przegrzać lub czekolada będzie przypalić. Odstawić do ostygnięcia.
Beat masło, margaryna, i biały cukier z mikserem elektrycznym w dużej misce, aż lekkie i puszyste. Mieszanina powinna być zauważalnie jaśniejsza.
Dodawać po kolei żółtka w temperaturze pokojowej, pozwalając każdemu żółtku wymieszać się z masłem przed dodaniem następnego.
Wlać mąkę stopniowo, mieszając aż do momentu włączenia. Wchodzisz w roztopionej czekolady; mieszanie wystarczy, aby równomiernie połączyć.
Białka ubić do spienienia w dużej szklanej lub metalowej misce. Kontynuując bicie, aż utworzą się sztywne szczyty. Unieść trzepaczkę lub trzepaczkę prosto do góry: białka powinny tworzyć ostry szczyt, który zachowuje swój kształt. Złożyć białka jedną trzecią na raz do mieszaniny czekolady; mieszanie wystarczy, aby równomiernie połączyć.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, od 1 godziny do 1 godziny i 5 minut. Schłodzić w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu. Przed podaniem cukier przesiać na wierzch ciasta.