Ciasto Cytrynowo-Migdałowe Bez Mąki
Przepis ciasto bez mąki cytrynowo-migdałowe może być wykonane w około 1 godzinę. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i lacto ovo przepis wegetariański służy 8 i kosztuje 68 centów za porcję. 6163 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, proszek do pieczenia, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasto Cytrynowo-Migdałowe Bez Mąki, Ciasto migdałowo-miodowe bez mąki z kandyzowaną cytryną, oraz Ciasto Czekoladowo-Migdałowe Bez Mąki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik, przygotuj patelnię: Rozgrzej piekarnik do 175°C (350 °F).
Umieść rundę papieru pergaminowego na dnie 8 lub 9-calowej patelni sprężynowej i posmaruj ją i boki patelni masłem lub sprayem do gotowania.
Ubić żółtka, skórkę z cytryny, 1/4 szklanki cukru: w dużej misce ubić drewnianą łyżką żółtka, skórkę z cytryny i 1/4 szklanki cukru, aż będą gładkie.
Ubić mąkę migdałową, proszek do pieczenia, kardamon, ubić do mieszaniny żółtka: w osobnej misce ubić razem mąkę migdałową, zmielony kardamon i proszek do pieczenia.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny żółtka i ubić, aż dobrze połączone. Mieszanina powinna przypominać gęstą pastę.
Białka ubijać na miękkie szczyty: mikserem elektrycznym z bardzo czystą misą i czystym przystawką do ubijania, ubijać białka, zaczynając od niskiej prędkości i stopniowo zwiększając prędkość.
Gdy bąbelki zaczną się formować, dodaj szczyptę soli i łyżeczkę octu (zarówno sól, jak i ocet pomogą ubitym białkom utrzymać lepszą strukturę, podobnie jak cukier w następnym kroku).
Gdy białka zaczynają zwiększać objętość, posypać pozostałą 1/4 szklanki cukru, trochę na raz, jak nadal ubijać białka. Beat aż miękkie szczyty tworzą.
Fold ubitych białek do mieszaniny migdałów: wymieszać jedną trzecią do połowy ubitych białek do mieszaniny migdałów poluzować go i uczynić go lżejszym.
Następnie delikatnie złóż Pozostałe ubite białka do ciasta, dużą miarkę na raz.
Miarka ciasto na patelni, piec: delikatnie miarka ciasto do przygotowanej patelni springform i umieścić w piekarniku.
Piec w temperaturze 350 ° F (175 °C) przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Poprowadź ostry nóż wokół krawędzi ciasta, pomagając mu oddzielić się od boku patelni.
Zwolnij boki springform pan i delikatnie przenieść ciasto (na pergaminie) do talerza do serwowania ciasta.
Przed podaniem posypać odrobiną cukru pudru.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "