Ciasto Cajun

Ciasto Cajun
Ciasto Cajun może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 5406 kalorii, 81g białka, oraz 323g tłuszczu każdy. Na 8,56 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 75% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 86 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Kilka osób naprawdę lubiło to kreolskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz odparowane mleko, masło, ananas i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest świetne. Spróbuj Rajun Cajun BBQ Sauce-wewnątrz wielu centrów handlowych są Rajun Cajun restauracje, służą do Cajun inspirowane BBQ, pokażemy, jak zrobić, że sos, Ciasto Z Syropem Cajun (GÂteau De Sirop), oraz Cajun Rub dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka patelnia 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej misce przesiać razem mąkę, 1 1/2 szklanki cukru, sól i soda oczyszczona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj jajka, ananasa i sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
SokSok
JajkoJajko
4
Mieszaj z małą prędkością, aż do dobrze wymieszanego.
5
Wlać ciasto do przygotowanej patelni o wymiarach 9x13 cali i piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C)przez 30 do 35 minut lub do zakończenia. Przygotuj polewę, gdy ciasto jest gotowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Aby polewa: w rondlu, połączyć mleko, 3/4 szklanki cukru i masła. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodać orzechy pekan i kokosowe i połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
8
Zdjąć z ognia.
9
Kiedy ciasto wychodzi z piekarnika,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Zalać polewą i ostrożnie rozprowadzić, póki ciasto jest jeszcze gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Torres Pazo das Bruxas Albarino z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Jaskrawożółty z zielonkawym brzegiem. Intensywnie aromatyczny z białymi nutami kwiatowymi, cytrusowymi i białymi brzoskwiniami. Dostępne, słodkie i hedonistyczne po wejściu. Wyróżnia się czystą kwasowością, która przenosi się na środek. Długie i trwałe na finiszu.Doskonały aperitif. Dobre z surowymi, gotowanymi lub grillowanymi owocami morza. Idealnie komponuje się z łagodnymi, białymi rybami. Jego żywe podniebienie zapewnia idealną równowagę z miękkimi kozimi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia74
Magazyn