Ciasto Biszkoptowe z Indyka

Ciasto Biszkoptowe z Indyka
Ciasto Biszkoptowe z Indykiem zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 45 minut. Ten przepis służy 8 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 39 g białka, 41 g tłuszczu i łącznie 686 kalorii. Za 1,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mąkę, sodę oczyszczoną, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 5 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 61% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Z Biszkoptem Z Indyka, Ciasto Z Biszkoptem Z Indyka i Ciasto Z Indyka Z Maślanym Ciastkiem.

Instrukcje

1
Zrób nadzienie: Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F i skrop naczynie do pieczenia oliwą z oliwek. W naczyniu ułożyć krążki cebuli, na wierzchu ułożyć pierś z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
1 2 1/2 Funta Połówka Piersi Indyka Bez Kości Ze Skórą1 2 1/2 Funta Połówka Piersi Indyka Bez Kości Ze Skórą
Połówka Piersi Indyka Bez Kości Ze SkórąPołówka Piersi Indyka Bez Kości Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Bulionu Z Indyka Lub Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 Szklanki Bulionu Z Indyka Lub Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 Duże Cebule (1 Pokrojona W Krążki, 1 Pokrojona W Kostkę)2 Duże Cebule (1 Pokrojona W Krążki, 1 Pokrojona W Kostkę)
2
Dodaj gałązki tymianku, obficie dopraw indyka solą i pieprzem i skrop oliwą z oliwek. Piec, aż termometr włożony w najgrubszą część indyka pokaże 165 stopni F, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula (1 Pokrojona W Krążki, 1 Pokrojona W Kostkę)Cebula (1 Pokrojona W Krążki, 1 Pokrojona W Kostkę)
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
3 Gałązki Tymianku Plus 2 łyżeczki Posiekanego Tymianku3 Gałązki Tymianku Plus 2 łyżeczki Posiekanego Tymianku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
3
Pozostawić do ostygnięcia, następnie pokroić, pozbywając się skóry. (Powinieneś mieć około 4 szklanek mięsa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Rozpuść masło na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną marchewkę, seler i tymianek, 1/2 łyżeczki soli i kilka ziaren pieprzu. Gotuj, mieszając, aż warzywa będą miękkie, około 7 minut. Dodać musztardę, a następnie posypać mąką warzywa. Gotuj, mieszając, aż mąka się upiecze, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Wymieszaj bulion, mleko i rozdrobniony indyk i zagotuj. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Zdjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1
W średniej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, szczypiorek, proszek do pieczenia, cukier, 3/4 łyżeczki soli, sodę oczyszczoną i kilka ziaren pieprzu. Używając blendera do ciasta lub palców, pokrój masło w mieszaninę mąki, aż będzie przypominać grube okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj 3/4 szklanki maślanki i mieszaj, aż ciasto się połączy. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj do 1/4 szklanki więcej maślanki, po trochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
3
Wmieszać groszek w nadzienie z indyka. Za pomocą łyżki nałóż na wierzch około 14 kopców ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
4
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż polewa będzie napęczniała i złocista, około 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
6
Zdjęcie: Con Poulos

Składniki

2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie0(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1kgsskin-on boneless turkey breast halfskin-on boneless turkey breast half1806 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)2marchew posiekanamarchew posiekana2zdanieseler posiekanyseler posiekany80Orzechy dowolne (posiekane)Opcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazyliaOpcjonalnie pokrojona w cienkie plasterki świeża bazylia31Orzechy dowolne (posiekane)mąka uniwersalnamąka uniwersalna188Orzechy dowolne (posiekane)mąka uniwersalnamąka uniwersalna2(zima)posiekany świeży szczypiorekposiekany świeży szczypiorek8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz4726 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosodowy bulion z indyka lub kurczakaniskosodowy bulion z indyka lub kurczaka8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropieniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropienia2largesonions (1 cut into wedges, 1 diced)onions (1 cut into wedges, 1 diced)145Orzechy dowolne (posiekane)groszek mrożonygroszek mrożony145Orzechy dowolne (posiekane)groszek mrożonygroszek mrożony145Orzechy dowolne (posiekane)groszek mrożonygroszek mrożony8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz2(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata3gałązki tymianku plus 2 łyżeczki posiekanego tymiankugałązki tymianku plus 2 łyżeczki posiekanego tymianku4(zima)masło niesolonemasło niesolone6(zima)masło na zimno niesolone w kostkachmasło na zimno niesolone w kostkach1226 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)gorczyca pełnoziarnistagorczyca pełnoziarnista

Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce

Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Możesz spróbować Pinot Noir Williams Selyem Russian River Valley. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 110 dolarów za butelkę.
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Williams Selyem Rosyjska Dolina Rzeki Pinot Noir
Aromaty czerwonej wiśni, konfitury truskawkowej i wyblakłych płatków róż zdają się śpiewać w najwyższych rejestrach tej kuszącej oferty. Nuty korzenia buraka, suszonych ziół i przypraw drzewnych oferują nuty basowe, które uzupełniają ten wspaniały apartament orkiestrowy. Z powietrzem aromaty intensyfikują się z nutami wiśni Morello. W smaku bardzo gęste na wejściu z silną smugą mineralności aż do finiszu. Garbniki są wyjątkowo drobnoziarniste i przypominają herbatę cejlońską. Pinot Noir z Russian River Valley 2015 to klasyk, który podkreśla elegancję i moc naprawdę wspaniałego regionu upraw. Pinot Noir do tej mieszanki pochodził głównie z naszych winnic Drake Estate i Williams Selyem Estate Vineyard.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn