Ciastka czekoladowe z kawą i cykorią

Ciastka czekoladowe z kawą i cykorią
Czekoladowe ciastka z kawą i cykorią mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 83 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 727 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, brązowy cukier, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Ciastka Czekoladowe Z Kawą I Cykorią, Makarony Z Kawą I Cykorią, oraz Cykoria Lody Kawowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj wnętrza 6 dużych filiżanek do kawy w piekarniku lub sześciu 6-uncjowych ramekinów za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania i umieść na obramowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
KawaKawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
2
Aby posypać kakao, ubij 1/4 szklanki cukru, jasnobrązowego cukru i 2 łyżki kakao w proszku w małej misce, aż większość brązowych kostek cukru zostaną podzielone, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Używając miksera stojącego (lub w dużej misce, jeśli używasz miksera ręcznego), wymieszać masło i pozostały cukier razem na średniej prędkości, aż cukier wygląda jak mokry piasek, o 2 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj śmietanę i wanilię, mieszając aż do dobrze wymieszanego, używając gumowej szpatułki, aby zeskrobać boki miski w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Mikser RęcznyMikser Ręczny
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Mąkę, pozostały proszek kakaowy, proszek espresso, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce, a następnie dodać do mieszaniny masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wymieszaj na małej prędkości, aż sztywne ciasto się połączy, a następnie zwiększ prędkość do średniej i ubijaj przez 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Podziel ciasto między filiżanki kawy, wypełniając każdy z nich o połowę Pełny, za pomocą tylnej części łyżki, aby wcisnąć ciasto do filiżanki. Na wierzch posypać 2 łyżkami kakao, a następnie polać kakao 21/2 łyżkami kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
7
Piec, aż suflet ciasta się i wierzch każdego ciasta jest chrupiące i suche na wierzchu bez widocznych mokrych plam, około 55 do 60 minut. Schłodzić przez co najmniej 20 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ciasto najlepiej spożywać na ciepło w ciągu kilku godzin od pieczenia. Jeśli masz trochę pozostało na następny dzień, możesz podgrzać go w kuchence mikrofalowej przed podaniem, aby odzyskać lepką jakość.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1
Będziesz miał trochę posypki kakaowej pozostałej po zrobieniu ciast. Użyj go do góry gałkę lodów lub wymieszać go do mrożonej kawy (ze skondensowanym mlekiem, jeśli naprawdę chcesz wyjść na całość). Jeśli nie masz bezpiecznych w piekarniku filiżanek do kawy, możesz zrobić to ciasto w 9-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia i służyć mu w stylu zapiekanki, zgarniane do misek deserowych (może potrzebować dodatkowego 5 do 10 minut w piekarniku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
Kawa MrożonaKawa Mrożona
LodyLody
KawaKawa
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Przedruk za zgodą DamGood
3
Słodkie: desery, aby zaspokoić słodycze, w stylu Nowego Orleanu David Guas i Raquel Pelzel, © November 2009 Taunton Press
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn