Ciastka czekoladowe z kawą i cykorią
Czekoladowe ciastka z kawą i cykorią mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 83 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 727 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, brązowy cukier, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Ciastka Czekoladowe Z Kawą I Cykorią, Makarony Z Kawą I Cykorią, oraz Cykoria Lody Kawowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj wnętrza 6 dużych filiżanek do kawy w piekarniku lub sześciu 6-uncjowych ramekinów za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania i umieść na obramowanej blasze do pieczenia.
Aby posypać kakao, ubij 1/4 szklanki cukru, jasnobrązowego cukru i 2 łyżki kakao w proszku w małej misce, aż większość brązowych kostek cukru zostaną podzielone, i odstawić.
Używając miksera stojącego (lub w dużej misce, jeśli używasz miksera ręcznego), wymieszać masło i pozostały cukier razem na średniej prędkości, aż cukier wygląda jak mokry piasek, o 2 protokół. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj śmietanę i wanilię, mieszając aż do dobrze wymieszanego, używając gumowej szpatułki, aby zeskrobać boki miski w razie potrzeby.
Mąkę, pozostały proszek kakaowy, proszek espresso, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce, a następnie dodać do mieszaniny masła.
Wymieszaj na małej prędkości, aż sztywne ciasto się połączy, a następnie zwiększ prędkość do średniej i ubijaj przez 15 sekund.
Podziel ciasto między filiżanki kawy, wypełniając każdy z nich o połowę Pełny, za pomocą tylnej części łyżki, aby wcisnąć ciasto do filiżanki. Na wierzch posypać 2 łyżkami kakao, a następnie polać kakao 21/2 łyżkami kawy.
Piec, aż suflet ciasta się i wierzch każdego ciasta jest chrupiące i suche na wierzchu bez widocznych mokrych plam, około 55 do 60 minut. Schłodzić przez co najmniej 20 minut przed podaniem.
Ciasto najlepiej spożywać na ciepło w ciągu kilku godzin od pieczenia. Jeśli masz trochę pozostało na następny dzień, możesz podgrzać go w kuchence mikrofalowej przed podaniem, aby odzyskać lepką jakość.
Będziesz miał trochę posypki kakaowej pozostałej po zrobieniu ciast. Użyj go do góry gałkę lodów lub wymieszać go do mrożonej kawy (ze skondensowanym mlekiem, jeśli naprawdę chcesz wyjść na całość). Jeśli nie masz bezpiecznych w piekarniku filiżanek do kawy, możesz zrobić to ciasto w 9-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia i służyć mu w stylu zapiekanki, zgarniane do misek deserowych (może potrzebować dodatkowego 5 do 10 minut w piekarniku).
Przedruk za zgodą DamGood
Słodkie: desery, aby zaspokoić słodycze, w stylu Nowego Orleanu David Guas i Raquel Pelzel, © November 2009 Taunton Press