Ciasteczka Makaronikowe Mocha
Ciasteczka makaronikowe Mocha to bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 48. Za 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 13 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Mieszanka ziaren kawy w czekoladzie, wody, ekstraktu wanillanowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Podobne przepisy to Ciasteczka Makaronikowe, Ciasteczka Makaronikowe, oraz Ciasteczka Makaronikowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. W dużej misce rozpuść granulki kawy w gorącej wodzie. Dodaj mleko skondensowane, rozpuszczoną czekoladę, wanilię, cynamon i sól, aż się połączą. Dodaj kokos. Upuść mieszaninę zaokrąglonymi łyżeczkami 2 cale. od siebie na pergaminie wyłożonym papierem do pieczenia.
Piec 10-12 minut lub do zestalenia. Ostudzić na patelniach 1 minutę.
Wyjmij z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
Skrop ciasteczka roztopionymi chipsami do pieczenia. Na wierzch z ziarnami kawy, w razie potrzeby mocując stopionymi frytkami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na makaroniki. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.