Ciasteczka Kruche
Kruche ciasteczka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 36 i kosztuje 22 centów za porcję. Jeśli masz mąkę, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 24 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasteczka Kruche, Ciasteczka Kruche, oraz Ciasteczka Kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek wymieszaj masło i 1 szklankę cukru,aż zostaną połączone.
Dodaj wanilię. W średniej misce przesiać mąkę i sól, a następnie dodać je do mieszaniny masła i cukru.
Mieszaj na małej prędkości, aż ciasto zacznie się łączyć. Zrzucić na powierzchnię posypaną mąką i uformować w płaski dysk o grubości około 1 cala. Owinąć w folię i schłodzić przez 30 minut, aż będzie jędrna, ale nadal giętka.
Rozwałkuj ciasto o grubości 1/2 cala na lekko posypanej mąką powierzchni i pokrój nożem w kształcie palca o wymiarach 3 na 1 cal.
Ciasteczka ułożyć na blasze do pieczenia i posypać cukrem.
Piec przez 20 do 25 minut, aż brzegi zaczną brązowieć. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Gdy ciasteczka są chłodne, umieść je na blasze wyłożonej pergaminem. Umieść 3 uncje czekolady w szklanej misce i kuchence mikrofalowej na dużą moc przez 30 sekund. (Nie ufaj zegarkowi mikrofalowemu; zmierz go zegarkiem.) Wymieszać drewnianą łyżką. Kontynuuj podgrzewanie i mieszaj w 30-sekundowych krokach, aż czekolada się rozpuści.
Dodaj pozostałą czekoladę i pozostaw ją w temperaturze pokojowej, często mieszając, aż będzie całkowicie gładka. Jeśli po około 5 minutach nadal są kawałki niezamarzanej czekolady, wróć do kuchenki mikrofalowej w 5-sekundowych odstępach, mieszając, aż do uzyskania całkowitej gładkości. Energicznie mieszaj, aż czekolada będzie gładka i lekko schłodzona; mieszając sprawia, że bardziej błyszcząca.
Mżawka lub zanurzyć 1/2 każdego ciastka z wystarczającą ilością czekolady, aby pokryć go.
Umieść ciastko z powrotem na pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia i odstawić w temperaturze pokojowej, aż czekolada ujędrnia, o 20 protokół.
Uwaga kucharza: jeśli foremka do ciastek 3-na-1-cala nie jest dostępna, można pokroić kruche ciasto na prostokąty za pomocą karbowanego kółka do ciasta do dekoracyjnych krawędzi lub prostego cięcia nożem do masła.