Ciasteczka i Kremowa Krówka
Ciasteczka i Krówki mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 24 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 305 kalorii. Za 43 centy za porcję, ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką masło, krem ptasie mleczko, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 11 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten uzyskuje 9% punktów, co jest wynikiem do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasteczka i Krówki Wirowe, Ciasteczka i Krówki oraz Ciasteczka i Krówki.
Instrukcje
Wyłóż blachę do pieczenia o średnicy 9 cali folią.
Połącz cukier, masło i skondensowane mleko w średnim i mocnym rondlu. Doprowadzić do pełnego wrzenia, ciągle mieszając. Gotuj, ciągle mieszając, przez 3 minuty.
Wymieszaj kawałki, krem marshmallow, drobno pokruszone ciasteczka i ekstrakt waniliowy.
Wlać do przygotowanej patelni.
Na wierzchu posypujemy pokruszonymi ciasteczkami. Delikatnie wmieszaj ciasteczka w krówkę za pomocą noża, nie dotykając dna formy. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu, aż będzie twarde. Podnieś z patelni; zdjąć folię.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku Krówki. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.