Ciasta Z Soczewicy (Paszteciki)
Ciasta z soczewicy (paszteciki) wymagają około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis daje 8 porcji z 352 kalorie, 14g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Za 80 centów za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 111 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Mieszanka wody, przyprawionej bułki tartej, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy obejmują Curry Paszteciki Z Soczewicy, Perskie Przyprawione Paszteciki Z Soczewicy, oraz Azjatyckie paszteciki z ryżu i soczewicy.
Instrukcje
Soczewicę i wodę włożyć do rondla i zagotować. Przykryj, zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 30 minut.
W dużej misce wymieszaj ugotowaną soczewicę, mleko, płatki pszenne i jęczmienne, jajka i orzechy włoskie. Dopraw mieszanką zupy cebulowej i przyprawą do drobiu.
Dobrze wymieszaj rękami, ponieważ mieszanina będzie bardzo gęsta.
Odstaw na 30 minut lub wstaw do lodówki na noc.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Użyj gałki do lodów, aby porcjować kulki z mieszanki soczewicy. Wrzuć miarki do bułki tartej i posmaruj je spłaszczając w paszteciki. Smaż hamburgery na gorącej patelni, aż ładnie się zrumienią z obu stron, około 5 minut z każdej strony, w zależności od grubości pasztecików.