Ciasta Kuskus
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 342 kalorie, 10g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Jeśli 85 centów za porcję spada twój budżet, ciasta kuskus może być niesamowite bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz koszerną sól, orzechy pistacjowe, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kubki do sałaty z tuńczykiem i pomarańczą z ciastami kuskus, Fetan i zielona cebula ciasta kuskus na sałatkę pomidorowo-oliwkową, oraz Kuskus w kolorze różowym (kuskus Izraelski z burakami i orzechami włoskimi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średnim rondlu sól 1 1/4 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia.
Ubić kuskus. Wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na 5 minut.
Ugotowany kuskus przełożyć do miski i wymieszać z orzechami, natką pietruszki i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi uformuj kuskus na 4 paszteciki o grubości około 1 cala (mniej więcej takiej samej grubości pierwszego stawu kciuka).
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni zapobiegającej przywieraniu na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie będzie palić. Ostrożnie umieścić na patelni ciasta kuskus i gotować, aż złoty, obracając raz, około 5 minut z każdej strony.
BYOC: w robieniu ciast uwielbiam to, że mogę tam wrzucić wszystko. Trzymając się tematu bliskowschodniego, daty dodadzą im ładnej tekstury. Dodatkowo możesz rozbić resztki na patelni, aby uzyskać alternatywę dla smażonego ryżu. Możesz dorzucić tutaj dowolne zioło-bazylia, tymianek lub oregano.