Ciasta Budyniowe Czekoladowo-Miętowe
Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 427 kalorii, 7G białka, oraz 31 g tłuszczu. Mieszanka masła, sól, jajka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Miętowe Ciasta Budyniowe Czekoladowe, Mint Chocolate Mini Cakes, oraz Mint Chocolate Chip Mini Cakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko masło sześć 3/4-cup ramekins lub budyniu kubki. Czekoladę i masło wymieszać w dużym rondlu na małym ogniu, aż stopi się i będzie gładkie.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka, żółtka i 1/3 szklanki cukru w dużej misce, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Dodać mąkę i ubić do wymieszania.
Dodaj mieszaninę czekolady, ekstrakt z mięty pieprzowej i sól; beat tylko do włączenia. Mieszaninę czekoladową podzielić pomiędzy przygotowane ramekiny.
Umieść ramekiny na blasze do pieczenia. (Można przygotować 1 godzinę wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Piec ciasta, aż krawędzie są ustawione, ale centra wyglądają błyszczące i nadal lekko poruszać, gdy ramekins są delikatnie wstrząśnięte (tester włożony do centrów wychodzi z mokrym ciasto dołączone), o 11 protokół.
Wyjmij ciasta z piekarnika; Uruchom mały nóż wokół każdego ciasta, aby poluzować.
Umieść mały talerz na szczycie 1 ramekina z ciastem budyniowym. Używając rękawic kuchennych lub uchwytów do garnków, trzymaj płytkę i ramekin mocno razem i odwróć, umożliwiając osadzenie ciasta na talerzu. Powtórz z pozostałymi ciastami.
Każde ciasto posypać cukrem pudrem lub słodzonym kakao.
Udekoruj liśćmi mięty i podawaj.