Sałatka z pieczonego kurczaka ziemniaczanego z salsą Verde
Sałatka z pieczonego kurczaka ziemniaczanego z salsą Verde może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 246 kalorii, 19g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Mieszanka sałatki dla dzieci, valley value size pieczone ziemniaki, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Salsa Verde Sałatka Ziemniaczana, Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, oraz Kurczak pieczony na patelni z salsą Kolendrowo-limonkową Verde.
Instrukcje
Ugotuj mrożone ziemniaki zgodnie z zaleceniami na torbie.
Wlać do dużej miski; wymieszać z fasolą, kurczakiem, salsą verde i sokiem z limonki.
Ułóż warzywa sałatkowe na dużym talerzu.
Łyżka mieszanki ziemniaków na zieleni; posypać pestkami dyni.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 45 dolarów za butelkę.
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.