Chutney żurawinowy, imbirowy i pomarańczowy
Żurawina, imbir i pomarańczowy Chutney może być tylko przyprawa szukasz. Jedna porcja zawiera 72 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 25 i kosztuje 32 grosze za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, sól i pieprz, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, Chutney Żurawinowo-Pomarańczowy Imbirowy, oraz Chutney żurawinowy, imbirowy i pomarańczowy.
Instrukcje
Używając ostrego noża, obierz pomarańcze, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje. Wyciśnij sok z membran do miski.
Wytnij pomarańczowe sekcje na 1-calowe kawałki.
W dużym rondlu połączyć żurawinę i wodę z 1/4 szklanki soku pomarańczowego z miski i doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina pęknie, o 10 protokół.
Dodać ocet, oba cukry, imbir i kawałki pomarańczy i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż gruby, o 5 protokół.
Lekko ostudzić, następnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.